Fullmäktige

Det blev lite av ett antiklimax när den stora frågan för kvällen skulle behandlas, hur bokslutet skulle hanteras. Även inom majoriteten fanns tydligen vissa osäkerheter in i det sista, eftersom innan ens mötet börjat samlades gruppen med centerpartiet, moderaterna och KD för enskild överläggning.
Turbulensen uppstod när det blev känt att revisionen i enighet beslutat om en allvarlig anmärkning mot styrelsen. En allvarlig anmärkning mot styrelsen är mycket allvarlig, man kan säga att det är snäppet under att inte rekommendera ansvarsfrihet.
Jag är personligen inte förvånad till anmärkningen, vi socialdemokrater har ända sedan vi avgick 2005 försökt få främst centerpartiet att inse hur allvarligt läge Robertsfors befinner sig i. Vad jag hoppas på nu är att centerpartiet äntligen inser detta och lägger fram några konkreta förslag hur vi ska komma till rätta med ekonomin.
Med facit i hand är jag tyvärr inte särskilt hoppfull, de senaste fyra åren har inte visat någon större kreativitet utan man har helt enkelt genomfört de vi föreslog redan 2004.
Det är självklart bra men alldeles för sent.
Vad som gör mig extra orolig är att ryktet sa att majoriteten med centern i spetsen, hade tänkt driva igenom ansvarsfriheten i fullmäktige, men man insåg att lagstiftningen inte tillät detta.
Det blir lite som att köra bil och upptäcka att alla andra kör på fel sida, även majoriteten i Robertsfors borde inse att om alla andra kör på fel sida, kanske det är lämpligt att fundera över om man inte själv ska byta.
Nu får vi tyvärr vänta till juni fullmäktige innan vi får veta hur majoriteten tänker hantera frågan.
Fortsättning följer alltså.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.