Sommar och nyhetstorka.

 

Så har större delen av sommaren passerat och många klagar på dåligt väder. Själv har jag tillbringat större delen av sommaren hemma på gården och vist har det regnat men jag tycker nog ändå att vi haft en hyfsad sommar.
Att Sverige går på halvfart sommartid märks inte minst på en viss nyhetstorka. Nu senast läste jag en rubrik ”Inget överfall i Byske”. Det måste vara en fullständigt genialisk nyhetsidé, när det inte finns överfall att skriva om, måste det självklart finnas ett nyhetsvärde i att det inte finns. Detta måste vara speciellt viktigt för media i ett län som har Sveriges lägsta brottslighet.
Men den politiska debatten har inte helt tagit sommarlov.
Skattebetalarnas förening trummar fortfarande ut sitt budskap om för höga skatter, trots den borgerliga regeringens sänkning av skatterna med 80 miljarder. Man kan undra vilken nivå på skatterna de egentligen skulle vara nöjd med. Man kan också undra över hur allt det andra ska betalas.
I övrigt har sommaren hittills varit fantastik lugn och skön även om det regnat lite för mycket.
Besökte Norlia och fick möjlighet att uppleva allt vad som där visades. Tyvärr blev det lite smolk i bägaren när jag besökte montern 200 år av fred. Man hade lyckats med konststycket att skriva om historien till att sisat slaget på svensk mark skedde den 19 augusti 1809 i Sävar.
Mig veterligen så skedde de sista slaget på svensk mark i Ratan, de fick jag lära mig redan som soldat i svenska armen under min militärtjänstgöring.
Man bör givetvis ge Sävar en eloge för den goda marknadsföringen och allt arbete man lagt ner, även om man fått bra ekonomisk hjälp från staten. Men jag kan inte tänka mig att det var Maud Olofssons mening att man skulle skriva om historien när hon beviljade pengarna.
Men det kanske intressantaste som hänt under sommaren är den ökade medvetenheten om att skattepengar går till privata vinster. Nu senast var det ett reportage om Minervaskolan i Umeå som genererat stora vinster till ägarna, heder åt Hans Lindberg som faktiskt menade att skattepengarna borde gå till eleverna och undervisningen av våra barn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.