Robertsforscenterns sanna ansikte

Så har vi fått se politik när den fungerar som sämst. Den nuvarande majoriteten beslutade att lägga ner den enskilt största tillväxtfaktorn som vi själva bestämmer över, Jenningsskolan.

Det kan tyckas märkligt att ledande centerpartister så sent som i maj månad skrev under en skrivelse som funnits på kommunens hemsida, där man uttalar att man vill utveckla Jenningsskolan. Oktober månad har man ändrat sig och vill lägga ner skolan. Vad säger detta om trovärdigheten? Tyvärr så är det dessa exempel på klen ryggrad som gör att politiker ibland har dåligt rykte.
Att man dessutom tar beslut på väldigt tunna underlag, utan egentlig kunskap om vad det egentligen innebär med en nedläggning. För att dölja detta använder man egna hemsnickrade siffror och exempel tagna ur sitt sammanhang för att legitimera sin inställning.
 
På något sätt blev det väldigt tydligt vid dagens sammanträde att centern värnar till absurdum om byarna men kan lätt slå ner på centralorten utan betänkligheter på följderna. Man kan t.ex. inte tänka sig att lägga ner den dyraste förskolan vi har i kommunen eftersom det har så stor betydelse för utvecklingen av byn, men kan med lätthet lägga ner en gymnasieskola som har betydelse för hela kommunen.
Vi har en skylt på kommunkontoret som säger att vi är Sveriges bästa kommun, kommunen har en målsättning att bli 10 000 invånare men hur ska detta gå till om vi lägger ner den faktor som kan få våra ungdomar att stanna längre i vår kommun. Fortsätter Centern på den inslagna vägen kommer vi inom en snar framtid att få plocka ner skylten på kommunalkontoret.
 
Vi Socialdemokrater föreslog därför att Barn och utbildning skulle få sammanlagt 500 000:- under två år för att marknadsföra skolan och se över programutbudet. Vi tror att skolan har en framtid, lyckas vi nå de goda åren med 40% av våra egna elever som söker Jenningsskolan plus att vi kan locka 10-20 elever utifrån skulle Jenningsskolan vara en mycket bra affär för Robertsfors kommun.
Vi Socialdemokrater kommer att fortsätta arbeta för att bli Sveriges bästa kommun med en stark gymnasieskola, vi har trots allt ett val nästa år och vår förhoppning står till väljarna.

En kommentar

  1. Larstage

    Jag är skeptisk till Robertsfors kommuns möjligheter att fortsätta som egen kommun på sikt. Är helt övertygad om att kommuninnevånarna skulle få bättre valuta för skattepengarna samt att servicen skulle bli bättre om kommunen delades mellan Umeå och Skellefteå. Det är i mångt och mycket Centerns fel att vi är där vi är idag. Det finns en fundamental ovilja att se helheter, vilket du beskriver väl i din blogg. En kommun som styrs på ett sätt att man kan offra hela kommunen för att rädda en by, har givetvis ingen som helst framtid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.