Vad håller på att hända?

Föräldrar till elever på Tundalsskolan inbjöd alla politiker i Barn & utbildningsnämnden och gruppledarna till diskussion angående de förslaget om klassförändringar onsdagen den 4 november. Ett mycket intressant möte där engagerade föräldrar berättade om sin oro för sina barn. Man upplevde att nu när man äntligen kände att den nya organisationen med ett högstadium satt sig och fungerat bra, kommer beslutet att riva upp klasserna igen väldigt olyckligt. Personligen upplevde jag kvällen intressant med ett lugnt och kreativt diskussionsklimat. Ett stort tack till de som arrangerade mötet och ett särskilt tack till Anna-Lena Göttfert för den intressanta och genomarbetade inledningen.

Tyvärr så var jag själv lite försenad på grund av ett annat möte och hann inte höra hela Anna-Lenas inledning men hon lovade skicka det på mail till mig.
 
Nu till det som jag blev bekymrad över.
Till mötet kom endast två politiker, undertecknad och Patrik Nilsson. Med andra ord så fanns bara delar av oppositionen representerad med två Socialdemokrater. Var fanns alla andra?
Jag kan förstå om man som fritidspolitiker inte kan vara närvarande på alla möten, men alla centerpartister kan inte ha förhinder samtidigt. Att ingen representant för majoriteten fanns närvarande måste vara en stor besvikelse för arrangörerna.
Centerpartiet som ledande för majoriteten har ett stort ansvar att faktiskt kunna vara ute och möta medborgarna. 
Var fanns Marianne Wikström Ordförande i Barn och utbildningsnämnden?
Var fanns Lars Bäckström Kommunalråd?
Var fanns Åsa Lundström ledamot i Barn och utbildning.
O.s.v.
Är detta den nya centerlinjen, så lite handlingar som möjligt till sammanträdena och undvik debatt genom att utebli. Allt för att slippa debatt, har man inte hört kritik finns den inte.
Jag tycker att det känns skrämmande och fegt när politiker i ledande position inte kan möta upp till medborgares önskan om dialog. Jag har använt liknelsen tidigare men den känns ännu mera angelägen efter en sån här kväll. Det finns djur som gömmer huvudet i sanden när fara hotar, för ser och hör man inte faran/kritiken så finns den inte.
Jag tycker det är dags att majoriteten med centern i spetsen lyfter huvudet och börjar ta till sig argumenten och kritiken, ännu finns tid till förändring.
Som fritidspolitiker ges inte mycket tid till att vara ute i verksamheterna, därför så mycket viktigare att faktiskt möta upp när föräldrar arrangerar möten och vill träffa oss för dialog.
Så länge jag är politiker kommer jag att arbeta för att vara ute bland medborgare så mycket som det bara är möjligt, jag vill vara med i den dialogen, den är en förutsättning för bra och kloka kommunala beslut.

5 kommentarer

  1. Peter Göttfert

    Ett stort TACK Hans för att du och Patrik kom till mötet igår. Det visar att det finns engagerade politiker som bryr sig och som lyssnar på faktaunderbyggda argument.

  2. Bertil Örjestad

    Bra att någon dök upp i alla fall. Tyvärr ansåg väl övriga politiker att detta var ointressant. Fanns 1000 saker som de tyckte var viktigare en onsdagkväll.

    Men du o Patrik visade i alla fall att Ni är engagerade.

  3. Anette Fält

    Tack Patrik och Hans för att ni kom och visade att det är viktigt med en dialog med väljarna. Det kändes hoppfullt att träffa er men…
    Var var centern?
    Nonchalant och fegt!

  4. Nysätrabo

    Aldrig mer C i kommunvalet!!! Fegt, osmidigt och mycket dumt agerat av Centerpartiet. Man stoppar huvudet i sanden och hoppas att det ”onda” ska försvinna. Det man glömmer är att om 10 månader är det val och jag för min del kommer aldrig mer att slösa bort min röst på personer som inte vågar stå upp inför sina väljare. Våra folkvalda framställer sig själva som totalt inkompetenta genom att agera, eller snarare INTE agera, på det sätt som vi väljare förväntar oss. Givetvis kommer S att få röster bara genom att visa sig. Att lyssna. Bra jobbat Hans och Patrik. Synd att fler inte är som ni.

  5. En Ånäsetbo

    Tack Hans och ni andra från oppositionen som ställer sig upp och diskuterar den lokala politiken. Nog är vi lite besvikna att vi inte får som vi vill i vissa frågor. Men Ni vågar i allafall ge oss ett svar till motsats från dom styrande. Dom lovar oss en massa men det finns ingen substans i det som kommer ur deras munnar. Jag har Lyssnat länge nu på Kommunalråd och ordföringar, men att lägga en röst på dom igen kommer inte att ske. Jag har lärt mig läxan. Tack även om den var dyrköpt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.