Årets första kommunstyrelse

Så har vi då hunnit en bit in på det nya året och som vanligt hoppas man på att alla önskningar om ett gott nytt år på något sätt ska bli verklighet.

Hittills har nog också det nya året börjat på ett någorlunda bra sätt, vi har lagom med snö för att hålla huset varmt och den nyinstallerade jordvärmen fungerar alldeles ypperligt.
Att vi haft några kalla dagar och att jag dragits med en lindrig förkylning får man ha överseende med.
Vad gäller politiken skulle man nog ha önskat sig en bättre start, årets första kommunstyrelsesammanträde som utifrån dagordningen signalerade ett kort och ganska innehållslöst sammanträde blev i stället ett rätt stormigt möte.
Det ena var frågan om avtalet med hälsoförbundet som det styrande centerpartiet fortfarande vägrar skriva på även fast skrivningen gjorts om utifrån den tidigare kritiken. (Läs tidigare blogg).
För mig känns det som centerpartiet i Robertsfors intagit en närmast barnslig inställning där tjurighet och sandlådefasoner frodas. Eller för att citera en av centerpartiets ledamöter ”är de dumma mot oss kan vi vara dumma mot dem” ett märkligt resonemang om man ska ha ansvar för en kommun.
 
Det andra var frågan om Luftabadet där centerpartiet och kanske främst kommunalrådet tidigare i höst föreslog styrelsen att om inte kommunen hittade någon som var beredd att ta över badet skulle det stängas från och med sommaren 2010.
Nu har man i efterhand helt på eget bevåg skrivit ett avtal med ägaren av restaurangen på Lufta där kommunen i stort sätt behåller kostnaderna men ger bort intäkterna. Det är förmodligen det sämsta avtal jag sett för kommunens räkning och skrämmer mig när man samtidigt tänker göra samma sak med badhuset och ungdomsgårdarna.
 
Läste också i Dagens Samhälle där kommunalrådet uttalat sig om Hälsoförbundet. Där påstod han bland annat att han upplevt Hälsoförbundet som svårstyrt. I efterhand skyller han på felcitering men för mig som vid flera tillfällen lyssnat till hans kritik mot Hälsoförbundet framstår nog det uttalandet eller felsägningen som den egentliga anledningen till centerpartiets avoga inställning till Hälsoförbundet. Som bekant har hälsoförbundet inte borgerlig majoritet.
Med andra ord, Robertsfors centerparti och Lars Bäckström ska och kan inte styra Hälsoförbundet, det är andra Robertsfors politiker som tillsammans med landstingspolitiker gör detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.