Sommar och reflektioner

 Så har då livet börjat återgå till det normala efter en helt fantastisk sommar. Sällan har en sommar varit så arbetsfri, jag passade faktiskt på att bortse från de flesta av alla måsten och avnjöt sommaren i stor utsträckning i min hammock, med att avverka ett inte försumbart antal böcker. Några reflektioner har jag dock från sommarens händelser. Vid ett avbrott i slappandet åkte vi ner till Norrtälje, en jättefin liten stad i Roslagen som nog kan betraktas som en liten pärla i Sverige, väl värd ett besök. Lite smolk i bägaren blev det dock när man upptäckte alla skyltar om motortrafik förbjuden. Tydligen har man ett revirtänk som för en norrlänning ter sig nästan absurt. Till exempel verkar det svårt att samsas om bryggor, utan varje sommarstuga har sin egen.

I Norrtälje såg jag också en SUV (stadsjeep) som fick mig att fundera, här köper man en bil avsedd för lite tuffare körning på oländiga vägar och terräng, men sätter på däck avsedda för motorväg (45 profil). Vad har man då skapat? En bil som inte egentligen fungerar bra någonstans. Men det är förmodligen snyggt!!

En annan reflektion var när Jonas Sjöstedts lanserades som partiledarkandidat och VK utropade honom till tidigare knarkare, eftersom han i femtonårsåldern hade provat marijuana. I min värld gör det honom inte till knarkare, han har säkert provat sprit också och hemska tanke han kanske har kört för fort, inte gör det honom till alkohollist och trafikfara för den skull. Nu hoppas jag utan att veta något om de andra kandidaterna att Jonas får ta över, han verkar för mig som en fantastisk duktig politiker. 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.