Vem lägger ner skolor?

Läste en märklig insändare av Mattias Larsson och Helen Lindahl i Västerbottens folkblad den 9 september.

Där påstår man att vi Socialdemokrater vill avveckla landsbygden, de som händer i andra kommuner låter jag andra kommentera men i vår kommun Robertsfors måste jag dock göra skribenterna besvikna eller egentligen skulle jag vilja påstå att de är väldigt dåligt pålästa. Inte minst Helen Lindahl borde veta bättre eftersom hon bor i kommunen.

Det står att Socialdemokraterna i Robertsfors ivrigt arbetar för att avveckla byskolorna.

Jag vet inte vad man bygger det resonemanget på men sanningen är i själva verket att det är Centerpartiet i Robertsfors kommun som lagt ner skolor.

Under min tid i politiken har Centerpartiet i majoritet flyttat Ånäset högstadium, 4,5,6 i Djäknebod och  lagt ner Brände skola, Flarken skola. Hur skribenterna får oss att vara ivriga nedläggare är lite märkligt för de ivrigaste nerläggarna är tveklöst Centerpartiet.

Vi Socialdemokrater arbetar för en skola där barnen står i fokus och därför har vi också lagt förslag i investeringsbudgetten för en ordentlig upprustning, faktiskt en av de största sedan bygget av Jenningsskolan. (läs förra blogginlägget)

Etiketter: , ,

3 kommentarer

 1. Ingegerd Jernberg

  Helen Lindahl och Mattias Larsson vet nog inte om att centerpartiet suttit i regeringsställning i 7 långa år nu. Företrädda av den s k Stureplanscentern som inte har mycket till övers för oss som bor norr om Dalälven.

 2. [email protected]

  Om man följer skoldebatten så konstaterar jag att små skolor läggs ned på många ställen oberoende av vilka partier som sitter vid spakarna för tillfället.
  I stället för diskutera vem som gjort vad tycker jag att fokus borde ligga på hur vi ska använda resurserna mest effektivt på lokal nivå.
  Jag efterlyser en förutsättningslös diskussion om hur skolorna i Robertsfors ska organiseras för att vi ska bli en framgångsrik skolkommun.
  En överenskommelse om detta gärna över partigränserna tror jag skulle vara att föredra. Det skulle ge skolorna den arbetsro över tid som jag tror skulle vara välbehövlig.
  Rädda organisationer utgör ingen bra grogrund för utveckling och förändring!

  • Hans Lindgren (inläggsförfattare)

   Jag skulle också vilja ha en bred politisk diskussion om hur skolorna i Robertsfors kommun ska organiseras.
   Tyvärr är det allt för låsta positioner, inte minst visar diskussionen om Åkullsjön på detta.
   När vi ville diskutera en flytt av 4-6 gick centerpartiet direkt emot och kallade det nedläggning av samhället Åkullsjön.
   Detta visar hur olika vi ser på just skolfrågan. Medans Folkpartiet står för den andra ytterligheten med endast tre skolenheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.