Givande träningshelg

Fick förmodligen en allergisk reaktion i torsdags för jag var matt i kroppen hela dagen. Misstänker att det kan ha berott på simningen i onsdags eftersom jag är lite överkänslig för klor. På fredagmorgon kändes det lite bättre och jag cyklade i lugn fart till jobbet. Blev bättre under dagen men jag avstod att träna på kvällen.

På lördagmorgon så blev det långpass löpning 34km, två varv på Umeälvsloppsbanan som blivit lite av stående träningsrunda på helgerna för mig. Tycker det är en riktig trevlig runda med fantastisk natur och bra underlag för löpning. Kapade drygt en minut på tiden jag hade förra helgen när klockan stannade på 2:42. Ingen hade "hjälpt" mig att låsa fast cykeln den här gången så jag kunde cykla hem direkt för att  få i mig mycket mat. 🙂

Söndagens träning bestod av en cykeltur till min mamma i Flarken där jag fick lunch som min far tillagade eftersom morsan var ute på ett ärende. Farsan höll på hugga ved när jag kom men kunde ta ett break vilket jag var tacksam för. 🙂 

Jag kunde inte stanna så länge eftersom det blir kallt rätt snabbt på kvällarna och gav mig iväg igen efter fått i mig lite mat och morsans krusbärskräm som efterätt. Kände mig rätt pigg trots 9 mil i benen vilket var en härlig känsla. Tog samma väg tillbaka förbi Ultervattnet, Robertsfors, Bullmark, Flurkmark och Hissjö innan jag var hemma efter totalt drygt 18 mil för dagen. Snittade 34km/h vilket jag var rätt nöjd med och fick nu testa distansen som gäller för cykelmomentet på Hawaii.

Lyckades få tag på biljetter till Bruce Springsteen i Philadephia veckan efter Hawaii då jag och min coach, Patrik Norqvist kommer tillbringa på östkusten i USA. Vi är båda stora fan av Springsteens musik och har tidigare sett ca 10 konserter tillsammans. Patrik är känd från TV, mest från Boston Tea Party där han sitter med som fysikexpert i Superfemman. Vi har känt varandra hela livet och när jag började med triathlon 91 så sa han att om jag skulle lyckas kvala in till Hawaii så skulle han hänga med. Riktigt kul att det blir av och att Patrik kan haka på. Min klubbkompis Magnus Hermansson som numera bor och jobbar i Norge kommer också att ansluta på Hawaii så vi blir ett litet svenskt team. Nu är det inte tillåtet att ta hjälp utifrån på en Ironman men skrika hur jag ligger till när jag passerar får de göra. Magnus har en bra fotoutrustning så han kommer att ta mycket bilder och ev. kan jag få Patrik att filma lite med min videokamera också.

Så en givande träningshelg blev det och nu är det bara hoppas att 49’ers kan slå Seattle Seahawks ikväll. Go Niners!

Etiketter: , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.