Honolulu

Blev inte mycket nattsömn i SF efter 9 timmars tidsomställning så kl 5 var det lika bra att stiga upp. Efter en tidig frukost vid 7-tiden så blev det taxiresa in till Pier 33 för att promenera runt där innan båtturen ut till Alcatraz. Patrik tyckte det var intressant och själv så försökte jag ta bilder och filma en del eftersom jag varit där en gång tidigare.

Fint väder var det också så det blev en lyckad tur före vi återvände till SF och lunch på Bubba Gump på Pier 39. Snacka om fin reklam den restaurangkedjan fått av filmen Forrest Gump och det var kö på ca 20 min för att få ett bord. Patrik kom på att han inte ätit på 24 timmar och var så hungrig att han hade fått lite yrsel.

Hann med lite shopping på NFL shopen också innan vi tog oss tillbaka till hotellet för att hämta väskorna till flyget. Visade sig att United Airlines som vi åker inrikes i USA med verkligen inte tycker om cyklar. De tog hutlösa $175 för en enkelresa till Honolulu och så var man tvungen att skriva på ett papper där de fråntar sig skulden om cykeln skulle gå sönder i transporten!?

Framme i Honolulu träffade vi Magnus Hermansson som anslöt från Norge, via Amsterdam och Portland. Han var duktigt trött efter ha tagit sig till Hawaii på 26 timmar.

På söndagmorgon hängde vi på låset till frukosten på hotellets 16:e våning men när vi väl kom ut på balkongen där en enklare frukost serverades var det redan fullsmockat med japanare som "kacklade" högljutt medan de åt.

Sedan blev det lite koll på de första NFL-matcherna som började kl 7 vilket var 24 timmar tidigare än man är van vid. Patrik ville så snabbt som möjligt ta ett dopp i havet och fick med sig Magnus. När sedan molntäcket sprack upp och solen visade sig kunde inte jag heller hålla mig utan joggade iväg ned mot stranden. Tog en 30 min jogg innan man tog ett bad i det ca 26 gradiga vattnet!

Vi käkade lunch på en japansk BBQ restaurang där varje bord hade en liten gasolgrill. Blev riktigt gott och det var bara att grilla på efter egen förmåga. 🙂

Hann med ett till bad innan middag och den här gången så tog jag och Magnus en simtur också. Hade med mig en liten mjuk amerikansk fotboll som är rolig att leka med när man är i plurret. 🙂

Blir en tidig morgon på måndag också för då ska vi åka på en guidad tur till Pearl Harbour.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Lena

    Hej Lars,
    En nära vän till oss, Erik Norén,är också på plats i Hawaii för att genomföra Ironman. (Du kan ju hälsa om ni springer på varandera 😉 )
    Hursom, jag undrar om du vet ifall någon TV-kanal sänder från ironman. Jag vet att ironmans egna hemsida rullar men där kan man inte spela in.
    Hör gärna av dig om du vet.
    TACK! /Lena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.