Målet är nått

Startade kl 07:00 i morse med en brutal simning där det var näst intill fullt slagsmål de första 400m. Jag fick glasögonen avslagna av min granne i vattnet och översimmad ett antal ggr. Sedan gick det bättre och jag hittade lugnare vatten att simma i men den dåliga starten kostade och jag hade lite sämre tid än jag räknat med på de 3860 metrarna.

Sen var det dags för 180 km cykling och nu började värmen att bli påtaglig. Mot slutet av cyklingen var det motvind i ca 40km och jag kom inte över 30km/h ens i utförsbackarna! Cyklingen var rätt ok och såg att jag borde landa på en rätt bra tid bara jag skulle klara av värmen på löpningen.

Nu blev det inte så för värmen och den höga luftfuktigheten blev för tuff för mig. Redan efter ca 1 mil var jag tvungen att gå första gången för att kyla ned mig lite. Fyllde kepsen med is men det kändes ändå som jag höll på att "koka över", Efter första sydliga svängen längs Ali’i Drive på ca 15km så kom en rejäl backe som jag var tvungen att gå uppför pga att det kändes som ryggen hade tagit eld på mig. Jag har aldrig druckit så mycket tidigare på en tävling och jag var också bra på stoppa i mig mat, framförallt på cyklingen. Kanske hade jag ätit lite för mycket för jag fick lite problem med magen och fick uppsöka toan två ggr under de sista 12km. Annars gick det bra på slutet av löpningen och kunde springa om en hel del på den sista milen. När jag sedan kom in på Ali’i Drive för målgång var det en otrolig lättnad att äntligen komma i mål.

Jag trodde inte jag skulle ta mig i mål när jag började gå så tidigt men försökte bita ihop när jag tänkte på alla som har stöttat mig.

Sluttiden blev 10:15 som var lite över målsättningen på under 10 timmar men nytt klubbrekord för Järnet blev det iallafall eftersom Jonathan Love hade 10:23 när han var här 2006.

Nu är man helt knäckt efter den tuffaste tävlingen jag varit med om och det kommer att passa bra med några dagars semester först här på Big Island innan jag och Patrik stannar i New Jersey på vägen hem.

Tack till speciellt mitt jobb, GE Healthcare, Fältcom och Team Sportia som gjorde det möjligt för mig att vara med på den här tävlingen.

Over and out från Kailua-Kona.

11 kommentarer

  1. Björn

    Grattis Lars!
    Det såg lite mörkt ut när mellantiderna på löpningen började rinna iväg och jag var nästan lite orolig. Skönt att du redde upp det.

  2. Micke och Ewa G

    Grymt imponerande Lars!, vi är så imponerad av din insats, nu vill vi få ta del av din berättelse från tävlingen. Ha nu en bra vistelse som avslutning på Hawaii, och försöka minnas alla träningstimmar som du lagt ner för att nå hit och att du faktiskt fixade det stortartat trots rådande förhållanden.

  3. Sten Dahlbäck

    Grattis!! Med hänsyn till värme etc. Så gjorde du en kanontävling. Du vill ju göra om det och då har du ju skaffat dig dom bästa erfarenheterna nu.

  4. Mattsson

    Tack ska du ha Sten och alla andra. Hörde att du numera bor i Holmsund av en tidigare granne från Danmark. Hoppas allt är bra med dig!

    Ja, det blir nog ett försök att ta sig tillbaka nästa år bara Ironman UK blir av. Finns tydligen farhågor att Britsh Water ev. skulle införa bad och simförbud i sjön som simningen ska gå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.