Here we go again!

Sitter på Arlanda på väg till Manchester för att försöka kvala in till Ironman Hawaii 2010.

Det blir samma tävling, Ironman UK i Bolton som jag kör i hopp om att ta en av de två platserna som är "up for grabs" i min age group. Ska bli intressant och se hur det går för jag känner mig i lite bättre form än ifjol vid den här tidpunkten.

Lite surt att jag inte längre får kontakt med killen som var tvåa efter mig ifjol och som hade lovat att jag skulle få bo hos han, strax utanför Bolton. Så nu blev jag tvungen att boka ett hotellrum i Manchesters västra utkant (Salford) istället. Tanken att jag skulle träna lite lätt med Neil dagarna innan och därför bokade resan lite tidigare än vad jag normalt brukar göra. Man hade ju också sparat en hel del pengar genom att få bo inneboende i ett hus med Neil och hans familj.

Nåja, man får göra Manchester dagarna före tävlingen istället och se om man hittar några smultronställen. Var på en guidad tur på Old Trafford ifjol och det var en höjdare, United-fan som man är sedan barnsben. 🙂  Sedan kommer Pasi Salonen ned på fredag och som jag lärde känna i begynnelsen av min triathlonkarriär. Pasi var väldigt bra med några SM-titlar i slutet av 80- och början på 90-talet. Sedan bildade han familj och syntes inte till på tävlingarna i ca 10 års tid  men nu  har han kommit tillbaka starkt och jag tror han relativt enkelt kvalar in till Hawaii i hans age group 45-49 år. Ganska skoj om det blir på Neils bekostnad om han nu bara struntat i att svara på mina email.

Min klubb Stöcke TS Järnet arrangerade Umeälvsimmet i söndags och det blev en lyckad tävling trots att vi hade otur med dåligt väder. Jag har simmat i Umeälven, som min farfar flottade timmer i för ca 90 år sedan, rätt många ggr och man har väl lite i blodet så att säga att man hittade snabbaste vägen utför den. Hoppas vi kan fortsätta arrangera den tävlingen och att vi får bättre väder nästa år och lite fler deltagare. Det var ju stora reportage i tidningarna vilket borde ha gett bra PR.

En tanke ger jag till framlidna Gunnel Pålsson som hade som dröm att få arrangera en simtävling i älven minns jag. Gunnel var en eldsjäl i Umeå SS och jag tränade simning med alla henes tre barn på tiden när jag bara höll på med en sport.

Nä, kanske bäst att förflytta sig till utrikesterminalen nu.  

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.