Honolulu dag 1

Dag 1 började med en morgonjogg på 7 km mest för att få benen att återgå till normalläge efter alla timmar i flygplan dagen före. Sedan åkte vi (mina jobbarkompisar Johan och Jimmy) iväg till Pearl Harbor och besökte Mighty Joe eller USS Missouri på vilket däck Japan formellt kapitulerade till USA i slutet av 2:a världskriget. Intressant att gå omkring och kika på en riktig bjässe till fartyg.

Hawaii 2013 107

Efter det besöket så promenerade vi den korta biten till Aloha Stadium för att invänta collegematchen Hawaii Rainbow Warriors mot Fresno State Bulldogs. Det var gott om tid kvar innan de skulle öppna grindarna så vi hann gå omkring på tailgatingen och fick i oss ett par öl också för att ta del av atmosfären som är riktig härlig inför såna här matcher och som är näst intill obefintlig hemma i Sverige.

Hawaii 2013 108

Nu var det så här att Hawaii förlorat sina hittills 3 matcher medan Fresno State hade vunnit alla sina så allt annat än överkörning från bortalaget vore en överraskning. 7,5 ggr pengarna på Warriors inger ju inga större förhoppningar på hemmaseger. Aloha Stadium är en väldigt stor stadion (50 000 platser) som många Pro Bowl-matcher spelats på, vilket betyder att min stora idol Joe Montana varit här åtskilla gånger gör inte saken sämre för mig, men när Warriors spelar så är det bara halvfulllt på läktarna, åtminstone när de inte går så bra för dom.

Nu var vi alla tre väldigt trötta efter flygningen igår så alla satt och smånickade till i första halvlek där mycket väntat Bulldogs gick upp till en ledning med 21-3. Andra halvlek började med 2 st till TD för Bulldogs och sedan kastar Hawaii’s QB en dyrbar interception som Fresno State returnerar för en TD och ställningen är då 3-42!?

Rainbow Warriors byter ut sin QB i samband med att folk uppgivet börjat gå hem. Sedan följer något helt otroligt, den nya QB’n i Hawaii spelar bra och alla hemmakillarna höjer sig ett snäpp och kämpar vidare. TD efter TD  kommer för Hawaii och deras Defense börjar sätta stopp för Bulldogs och snor bollen ifrån dom gång på gång på ett eller annat sätt (fumbles och interceptions) och med 7:51 kvar av matchen har Hawaii reducerat till 37-42!

Tyvärr så kom inga fler poäng i matchen trots två passförsök in till endzone och Hawaii förlorar efter ett smått heroiskt upphämtningförsök som verkligen fått igång hemmapubliken och jag, Jimmy o Johan med. Hemmalaget var ju ytterst nära att lyckas med collegehistoriens största vändning i en match. Jag älskar verkligen att se på denna sport där allt kan hända och som kan väcka ett sånt engagemang.

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.