Träning och hälsa

Är man vad man äter?

Ja, så är det faktiskt. Testa att köra en vecka med bra mat och en vecka med snabbmat och halvfabrikat och gör en jämförelse. Det krävs ingen utbildning inom kostrådgivning för att se att det är en väldigt stor skillnad! När jag talar med typ familjemedlemmar, vänners vänner och bekanta så brukar de såklart alltid vara intresserade av tips vad gäller mat och det delar jag gärna med mig av! Det jag har märkt av är att det ofta är på det viset att många struntar i att göra förändringar på grund av att de tror att det krävs en total helomvändning i deras vardagliga liv, men i själva verket så är det okej med små förändringar då de kan leda till mycket gott!

Om man exempelvis dricker juice, läsk med mera så kan man börja med att ta bort det och ersätta det med vatten, vidare så är det smart att ta bort vitt bröd och det är lättare än man kan tro då det finns mängder av gott bröd nuförtiden som man antingen kan baka själv eller som man köper färdigt. Annat man kan göra är att börja tänka igenom vilken typ av nyttiga livsmedel som man faktiskt gillar och sedan kan man till en början bygga måltider utifrån dessa.

Man behöver inte go bananas och skippa allting, utan man kan vara snäll mot sig själv även om man kanske pillar i sig lite choklad, glass eller vad det nu är man har för svaghet. Jag har sett att det i majoriteten av fallen är på det viset att om man börjar ersätta det man gillar med annat som är nyttigare alternativ så går det fel mycket lättare än om man istället har kvar sin favorit av synder, typ chips kanske och sedan ser till att leta upp nya saker att äta istället för att äta ”nyttigt” godis, mörk choklad om man älskar mjölkchoklad och så vidare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.