Recept på toscakaka

Nu är det några som frågat efter receptet på toscakakan som jag bakat till caféet. Ikväll var det en särskilt listig fikagäst som föreslog att jag skulle lägga ut det på bloggen. Tack Lena för idén och håll till godo.

Toscakaka – ugn 175 grader – form ca 2 liter                                                                 

150 gram rumsvarmt margarin, 2 dl socker, 2 ägg, 3 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker och 1/2 dl vatten.

Glasyr

50 gram smör eller margarin, 50-75 gram flagad mandel, 1 dl socker, 1 msk vetemjöl, 1 msk mjölk.

Rör socker och fett till kakan poröst. Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt. Tillsätt vatten och sedan dom torra ingredienserna. Grädda kakan nederst i ugnen i 30 minuter.

Smält margarin till glasyren. Tillsätt övriga ingredienser. Värm under omrörning tills glasyren tjocknar (nån minut eller två). Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 15 min.

Ja, svårare än så är det faktiskt inte. Lycka till!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.