Men vörke då dy va mytche falk he va i Gamm Brassbacka!

Ja, idag har det fyndats och ropats på tokigt och likt. Förunderliga ting har visats upp inför ens ögon men underligast av allt var ändå min brors, för dagen auktionsutropare, benämning på ett litet rosa skåp som händelsevis hade tappat dörren. "Vad ger ni för detta fina tittskåp utan dörr", hojtade han glatt. Är det nu någon av er som sett ett tittskåp med dörr? Nä, jag tänkte väl det. Folk ropade glatt på skåpet ändå,  med eller utan dörr.

Jag skulle ropa in en sak och en sak allena och det var min farmors fina glasskål med lock som hon hade maränger i när jag var barn. Till jul brukade farmor bjuda på "vattlingona" och då hade hon antingen "vattlingona" eller grädden i sin finskål. Där stod den då tillsammans med några andra små grejor i en liten låda och jag lyckades ropa in den trots att det fanns en ivrig konkurrent. Lycklig blev jag. Sen fick jag nåt tokil och ropade in fyra stolar och en sekretär som jag då inte alls hade tänkt ha. Som tur var hann jag besinna mig i stridens hetta och sluta bjuda på spegelbyrån annars vet jag inte vad jag gjort. Man måste ju ha nånstans att ställa grejorna också, men det är lätt att glömma när man kommer upp i gasen.

När auktionen var över svamlade vi iväg hem till moder och fader och jag kokade en storgryta med palt så nu är man i paltkoma resten av kvällen. Nu ska jag sätta mig och beundra min fina skål, tänka lite på farmor och farfar och ta en kopp kaffe.

Ha en trevlig kväll ni också!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.