Ja, nu har jag vaknat igen :)

Inte på grund av strålande solsken utan för att äta födelsedagssurströmming. Guuben fyller år idag och det stående önskemålet på menyn är surströmming och sen ska det vara jordgubbstårta på det. Vi brukar alltid sitta på altanen och äta men idag fick vi ge vika för vädret och inta firrarna inomhus istället. Visserligen kikade solen fram men nån större värme kände vi då inte av. 13 personer klämde in sig i vårt lilla kök, men finns det hjärterum så finns det stjärterum.

Vi kom att prata om önskningar av olika slag och då kom jag ihåg yngsta dotterns hetaste julklappsönskning. Hon kan ha varit fem eller sex år gammal och det hon mest av allt ville ha var hörapparater. Ja, du läste rätt. Hörapparater, precis som morfar, ville hon ha och inget annat. Men snälla vän vad ska du med dom till, undrade jag. Jo, svarade mitt finurliga barn, det är så bra med dom för då kan man plocka ut dom då man vill! Ja det var ju en tanke förstås för när vi träffas i den här familjen är ljudvolymen så pass hög att det skulle vara lite skönt ibland att ha apparater och plocka ut så det blev tyst. 

Nä hörrni, nu är det kväll och dags att vika in årorna. Har köpt två böcker på rea på Konsum och längtar efter att få försvinna in i fantasins värld ett tag. Ha´ de´. 

2 kommentarer

  1. Berith

    har just kommit hem från den årliga träffen med släkten. Vi åt surströmminng- som vanligt- och hade inte mindre än två (2)jordgubbstårtor.. vi satt ute i solen vid Skåpviken..visserligen gick den i moln ibland men om man tänker på hur det störtregnat tidigare idag, är man helnöjd. Bra ”matsmak” han har gubben din!!Grattis så här i efterhand!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.