Har ni hört den förut?

"…men tänk sen när det är gjort då känns det ju så bra!" Såna här klämkäcka kommentarer får man ofta höra när man står inför ett formidabelt skitgöra av något slag. Ibland är det man själv som säger det, upprepar det som ett mantra, i tron att det på nåt sätt ska göra skitgörat så mycket mindre trist och skitjobbigt. Personligen har jag hört kommentaren idag och jag har också, med en dåres envishet, upprepat den.

85 kg älg skulle styckas, malas och frysas. Detta är något av det värsta jag vet och det hjälper inte ett dugg att jag vet att sen är frysboxen full av goda stekar och plånboken får behålla några extra kronor. Sen är ju Peter och jag numera ordförande och vice ordförande i De Halte och Lyttes Riksförbund, vilket inte gör saker och ting lättare. Men det är inte styckningen som är problemet, gift med en före detta styckare, om än halt och lytt,  som jag är. Nej, det är köttfärsen!!! Fast egentligen är det inte köttfärsen heller utan kvarnhelv…Jag skulle sluta jobbet klockan tre i dag och sen väntade Älgen. Klockan två var jag redan på väg att hetsa upp mej och bli förbannad eftersom jag då börjat tänka på köttkvarnen. Varje gång den skall användas så monterar man den, får göra om den proceduren ett par gånger och sedan börjar malandet…tror man, önskar man. Men nej då. Nu ska det fastna kött i knivar, smacka och tjaska och leva om och då måste hela skiten plockas isär, rengöras och sättas ihop igen. När man upprepat allt detta ett par tre gånger så går den som en klocka. Denna afton var inget undantag men eftersom jag redan hunnit reta mej ett par timmar i förväg så fanns där inget tålamod kvar. Köttet är skuret och står i kylen. I morgon lånar vi grannens kvarn och SEN ska vår kvarn skjutas!!!!!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.