Visste ni att sjukvårdsupplysningen har en kuckelimuckbok?

Ja, ni vet, en sån där bok med urgamla dekokter och mystiska kurer. Hur vet jag då detta? undrar ni säkert. Jo, låt mig förtälja denna mycket märkliga berättelse.

En bekant till mig har nyligen varit sjuk i vad hon misstänkte var svininfluensa. Hon fick till sist en tilltagande hosta och också ont i ryggen. Nu var hon osäker på om det kunde vara tecken på lunginflammation varpå hon ringde sjukvårdsupplysningen för att få stöd och råd. Efter en del förvirring så fick hon till sist rådet att koka grädde och blanda med alvedon. Detta kunde för all del drickas men hon kunde också välja att bara skölja munnen med brygden för att slippa besvär i MUNHÅLAN!?!?!?!!?!?! Samtalet avslutades kort därefter. Nu drog sig min bekant till minnes att hon en gång tidigare i sitt liv varit i kontakt med sjukvårdsupplysningen. Den gången gällde det hennes barnbarn som drabbats av utslag över hela kroppen med fruktansvärd klåda som följd. Kontakt togs med sjukvårdsupplysningen och det råd hon fick var att täcka det arma barnet med skivad, gul lök! Nu ska jag gå ut i köket och blanda ihop lite kolijox och placera lite här och där på kroppen, stoppa morötter i öronen och vitkål i näsan. Eventuellt toppar jag med lite creme fraiche och sen bör man ju vara frisk som en nötkärna…eller?

 

2 kommentarer

  1. kattis

    hej ingmarie vet ej vem du är
    men ibland funkar konstiga kolijox
    har op mig ngr ggr mitt op ärr värkte så inivassen
    nervvärk järnet kan man säga
    rådet jag fick sätt på vitlök
    jag gjorde det gissa vad som hände
    fick brännsår i såret i stället men se det värkte mindre ett tag i varje fall
    ha de gott

  2. IngMarie Ottosson Berggren

    Svar till kattis (2010-01-02 23:09)
    Hej okända bloggläsare 🙂
    Det är faktiskt helt ok ibland med lite kuckelimuck men jag vet inte om det riktigt är det man frågar efter när man ringer sjukvårdsupplysningen. Det var morskt gjort att lägga vitlök på ett sår men friskt vågat hälften vunnet! Ha de´.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.