Hotfull Hamas-anhängare har kallat mig för ”barnamördare” 60 ggr. Bland annat. Men ”philip stenberg” kan inte skrämma mig till tystnad.

”If you’re going to kick authority in the teeth,
you might as well use both feet”. Keith Richards

Försvara yttrande- och tryckfriheten

____________________

Hej, det var tretton dagar sedan sist.
Influensa.

Det finns en person som kallar sig för philip stenberg. Denne försöker skrämma mig till tystnad.

Den 13 oktober skrev jag ett blogginlägg med följande rubrik: ”Israeler och palestinier är människor. Hamas syfte var INTE att förbättra livet för palestinierna. Deras liv är lika lite värda för Hamas som israeliska”. Kära läsare: läs gärna detta blogginlägg.

Till dem som undrar:
– jag betonar alltid vikten av samarbete mellan etniska svenskar och muslimer – bland annat i försvaret av välfärdssamhället i Sverige,
– jag kommer att publicera fler blogginlägg om kriget Israel-Hamas – bland annat med hård kritik mot den israeliska bosättarpolitiken på Västbanken,
– min kritik mot bland annat Israels bosättarpolitik på Västbanken baseras på att jag försvarar Israels rätt att existera.

Mitt blogginlägg den 13 oktober föll uppenbarligen inte signaturen – eller den verkliga personen – philip stenberg i smaken.

Sedan jag skrev detta blogginlägg har denna signatur eller person skrivit väldigt många kommentarer som jag inte har ansett mig kunna publicera. Trots detta fortsätter philip stenberg att skriva kommentarer. Uppenbarligen endast till mig. Jag tolkar detta som att philip stenbergs syfte är att skrämmas. De flesta som skriver kommentarer vill nämligen få dem publicerade, och lästa, även av andra än av innehavaren av bloggen – i detta fall mig.

Jag vill göra mina läsare uppmärksam på namnet philip stenberg och även visa upp karaktären på innehållet i dennes många-många kommentarer till mig. Kanske skriver philip stenberg kärleksbrev” även till andra?

Lägg märke till att jag skrev mitt ”misshagliga” blogginlägg den 13 oktober. Det senaste ”kärleksbrev” som jag har fått från philip stenberg anlände bland kommentarerna till min blogg den 27 november – det vill säga en månad och två veckor efter mitt blogginlägg (från den 13 oktober). Det finns en fixering vid mig hos philip stenberg.

Nedan följer det samlade innehållet i philip stenbergs budskap till mig den 27 november.

 

Barnmördare Barnmördare Barnmördare
Barnmördare Barnmördare Barnmördare
Barnmördare Barnmördare Barnmördare
Barnmördare Barnmördare Barnmördare
Barnmördare Barnmördare Barnmördare
Barnmördare Barnmördare Barnmördare
Barnmördare Barnmördare Barnmördare
Barnmördare Barnmördare Barnmördare
Barnmördare Barnmördare Barnmördare
Barnmördare Barnmördare Barnmördare
Barnmördare Barnmördare Barnmördare
Barnmördare Barnmördare Barnmördare
Barnmördare Barnmördare Barnmördare
Barnmördare Barnmördare Barnmördare
Barnmördare Barnmördare Barnmördare
Barnmördare Barnmördare Barnmördare
Barnmördare Barnmördare Barnmördare
Barnmördare Barnmördare Barnmördare
Barnmördare Barnmördare Barnmördare
Barnmördare Barnmördare Barnmördare

 

Tjugo gånger tre är 60. Detta påminner mig om sättet att skriva som Jack Nicholsons rollfigur Jack Torrance använde sig av i filmen ”The Shining”.

”All work and no play makes Jack a dull boy”. Detta skrev Jack Torrance 10 000 gånger i nämnda film.

Återigen: Läs gärna mitt blogginlägg om Hamas den 13 oktober i år.

10 kommentarer

 1. Basic Rules

  Inte för att jag vill direkt lägga mig i denna komplicerade och grymma historia mellan araber och judar, men …

  Påståendet om av Hamas halshuggna barn är en sannolik skröna(enligt vissa källor, med sagt att det inte behöver vara min åsikt- jag har ingen)- vad skulle man inte förvänta sig av Hamas; en av Israel understödd organisation för att splittra Palestina – som nu back fired !
  Likt USA , som stött och fött Al Qaida, och andra terrororganisationer när det passar det större hegemonistiska syftet.
  Nu är det likväl gjort !

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Svar på kommentar från Basic Rules 1/12-23
   Ja. Den israeliska staten stödde Hamas för att Hamas skulle utgöra en motvikt till PLO. Hamas är, enkelt uttryckt, Muslimska brödraskapet på Gaza. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har tidigare gjort det lättare för stater i Mellanöstern som velat stödja Hamas. Detta i tron att organisationen skulle kunna fås att anpassa sig till Israels intressen. För alla misstag kommer sannolikt Netanyahu att tvingas stå till svars när detta krig är över.
   Men,
   * detta gör inte Hamas till en organisation som förmår arbeta för palestiniernas intressen,
   * detta innebär inte att staten Israel ska utplånas.

 2. Basic Rules

  Okej, håller med, men verkar den Palestinska myndigheten för palestinierna, knappast- varför tiilåter man illegala bosättningar och ockupationen av Västbanken!
  Jag tror att skulle val hållas i både Gaza och Västbanken skulle Hamas som politisk rörelse vinna över den korrumperade myndigheten.

  Israel kommer bli förlorare på världsscenen och detta definitivt om kriget eskaleras till ett regionalt krig, som krigshetsande kretsar i Washington DC vill, då fått för sig att Iran vill ha krig, tvärtom.
  Som tur var lyckades Trump avstyra detta vansinne från rådgivaren Bolton och utrikesminister Mike Pompeo.
  Som en israelisk officer lär ha sagt, Madagaskar hade varit bättre för oss, än detta ständiga helvete.
  Om Israel ska kunna räddas från sig självt, måste konflikten avslutas nu !
  Tyvärr har vi en helt inkompetent och farlig administration i Vita Huset, Nixon sa nej 1973 ,’ Bibi ’ Nethanyahu Styr Biden och inte tvärtom.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Svar på kommentar från Basic Rules 1/12-23
   Det finns ingenting som tyder på att kriget mellan Israel och Hamas kommer att eskalera till ett regionalt krig.

 3. Mique

  Hej Jan! ”philip stenberg” är ett klassiskt internettroll. Källor: Internetstiftelsen, Kali NetHunter Community, Arch Linux Community och The Frenchman Community. Mvh, Mique.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Svar på kommentaren från Mique 1/12-23
   Tack. Det var verkligt värdefull information. Vet någon vad personen ”philip stenberg” verkligen heter? Det vore intressant att veta.

 4. Tomas

  Om nu denne ”philip stenberg” menar allvar borde han ”put his money where his mouth is” och tipsa polisen om att det går en mördare lös. Det är nämligen det rimliga agerandet när man är övertygad om att någon gjort sig skyldig till mord.

  Min gissning är att ”philip stenberg” ”ä int’ rikti’n” och således är rimligt agerande för mycket att begära.

  För övrigt är de jävligaste delarna av helvetet reserverat åt de som ser denna typ av konflikter (Israel – Palestina) som nån förbannad fotbollsmatch där det gäller att ”heja på rätt lag”.

  De enda insikter som håller måttet är att Hamas är fiender till både det Israeliska och det Palestinska folket. Detta bevisas av deras agerande den 7 oktober. Ledarna för Hamas visste exakt hur brutalt den Israeliska staten skulle agera, och att detta skulle leda till ett helvete för de två miljoner människor som bor på Gazaremsan. Cyniska drägg är vad de är.

  En annan insikt som håller måttet är att Netanyahuregeringen är en fiende till både det Palestinska och det Israeliska folket.

  Ibland handlar det inte om att ”heja på rätt lag”, utan om att de som idag sitter på läktaren måste storma planen och jaga bort spelarna, eftersom spelarna ställer till ett helvete för sin omgivning.

  • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

   Svar på kommentaren från Tomas 2/12-23
   Du har så rätt så rätt. Jag citerar med gillande från det du skrivit: ”De enda insikter som håller måttet är att Hamas är fiender till både det Israeliska och det Palestinska folket. Detta bevisas av deras agerande den 7 oktober. Ledarna för Hamas visste exakt hur brutalt den Israeliska staten skulle agera, och att detta skulle leda till ett helvete för de två miljoner människor som bor på Gazaremsan. Cyniska drägg är vad de är. En annan insikt som håller måttet är att Netanyahuregeringen är en fiende till både det Palestinska och det Israeliska folket”.

 5. Jörgen K

  Hamas är INTE en palestinsk befrielseorganisation, utan en jihadistisk terroristorganisation med målet att upprätta ett stort kalifat precis som Islamiska staten. När de talar om “befrielsen av Palestina” är det bara ett steg mot detta mål. Deras slutmål är att föra alla människor i världen “under islams skugga” (artikel 6 i stadgan).

  Hamas politiska ledare Ismail Haniyeh befinner sig inte ens i Gaza eller på Västbanken. Han styr istället från Qatar och här återfinns ägarna och sätet för al-Jazeera, som media ofta refererar till, vilket gör varje källkritisk person matt och frustrerad.

  Politiskt är det sunt med åsikter men att skrika ”befria Palestina” så krävs nog först att alla Salafister och Jihadister försvinner från områdena innan någon trovärdig framtid går att staka ut. Tittar man i backspegeln så har sedan det Ottomanska rikets sönderfall de Palestinska araberna aldrig skrivit på något avtal med någon. Osloavtalet som skrevs 1993 skulle omförhandlas 5 år senare, Camp David avtalet blev aldrig undertecknat av de Palestinska araberna, viljan till samförstånd existerar helt enkelt inte.

  Man ställer sig frågande varför inget av alla de muslimska länderna över tid gett stöd till de Palestinska araberna under de sista 55 åren, inte ens Iran.
  Jordanien och Egypten slår ifrån sig fullständigt!

  Varje oskyldig är ett misslyckande, det är odiskutabelt.

  Tyvärr, det Hamas startade kan Hamas avsluta genom att ge upp gisslan, resa sig och ställa sig framför civilbefolkningen i stället för att gömma sig bakom, just som de fega terrorister de är.
  Valet de gjort är oåterkalleligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.