Linspasta med krämig tomat, vitlök och basilikasås

P1150935


Hej hej!


Jag gillar sådant som går relativt snabbt att laga, då jag sällan har ork att stå ett flertal timmar i köket.
Sist jag handlade köpte jag linspasta för första gången, ett nyttigare alternativ till vanlig pasta.
Den är glutenfri, innehåller mindre kolhydrater än den traditionella pastan och dessutom är den naturligt proteinrik.
Perfekt som komplement till vegetariska eller veganska pastasåser, som denna jag gjorde till lunch idag.
Det vart verkligen supergott! Samt färdigt på under en halvtimme, vilket känns klart godkänt.


Recept för 4 portioner:


500 g okokt linspasta
500 g krossade tomater
1 dl krämig kokosmjölk eller kokosgrädde
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2-3 msk tomatpuré
1 dl strimlad färsk basilika
Smör, ghee eller kokosolja
Salt
Svartpeppar


Gör så här:


Finhacka lök och vitlök. Fräs detta i en kastrull tillsammans med en klick smör, ghee eller kokosolja, tills löken är blank.
Häll i tomaterna, kokosmjölken/grädden och rör ner tomatpurén.
Koka såsen på svag värme under lock i minst 20 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner basilikan i den färdiga såsen.

Linspastan är klar på fem minuter, så koka den när såsen är nästan klar.




Enjoy!



2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Blogghubb