Spenatsoppa ’a la clean eating

P1150943


Hej!




Idag har jag verkligen känt mig på hugget när det gäller matlagning.
Jag minns inte när jag senast kände lust till att laga nyttig och god mat till både lunch och middag.
Det känns som att glöden för matlagning, en glöd jag för länge sedan hade, av någon anledning plötsligt vaknat till liv igen.
Jag var väl helt enkelt extremt trött på all supertråkig mat vi så länge ätit i det här hushållet. 😛

Jag har gått och suktat efter spenatsoppa i flera dagar, jag vet inte vart det kom ifrån, men det är i alla fall en rätt jag tyckte mycket om som barn – även om receptet då förmodligen var lite annorlunda än det jag använde idag.


Recept för 4 portioner:


2 paket (500 g sammanlagt) djupfryst spenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor (kan uteslutas)
1 msk smör, ghee eller kokosolja
10-12 dl vatten
2 dl krämig kokosmjölk eller kokosgrädde
4 ägg
Salt
Svartpeppar


Gör så här:


Hårdkoka äggen. Halvtina spenaten och grovhacka den om den inte redan är hakad.
Skala och finhacka löken.
Fräs spenat och lök i smör eller kokosolja i några minuter.
Pudra över kokosmjöl och häll på vattnet.
Låt soppan koka ca 10 minuter under lock.
Rör i kokosgrädden och smaka av med salt och peppar.


Skär äggen i halvor och lägg i soppan.


Enjoy!



Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Blogghubb