Kardemummavåfflor med jordgubbssås och vispgrädde
Hej!
Ikväll vart det en lite annorlunda middag, i jämförelse med vanligt här hemma.
Jag blev så sugen på våfflor, typ efterrättsvåfflor, så det fick det bli – LCHF style.
Recept som ger ca 8 stycken
2 dl mandelmjöl
2 dl kokosmjölk
2 dl vatten
100 g smält smör eller ghee
4 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
En nypa salt
En nypa vaniljpulver
Frysta jordgubbar
Vispgrädde
Blanda mandelmjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt ägg och kokosmjölk. Vispa till en jämn smet.
Tillsätt det avsvalnande smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen.
Mixa de upptinade jordgubbarna till en sås.
Servera med den och vispad grädde.
Enjoy!