Jonas Sundqvist

Ordet är fritt, men inte gratis.

Repris

Jag fick skrivkramp och prestationsångest när ingenting riktigt hände med bloggen. Att det egentligen var tvärt om slog mig inte förrän nyss. Dumt, ja. Och enkelt. När förra bloggen surrade som en övertänd getingbylla, fruktade jägarna att gå ut i skogen för jakt men denna nya sond havererade ögonblickligen efter start. Men man börjar om på nytt. Försöker igen. Och tadaa! Inspirationen är tillbaka.

Leon ringde sent i eftermiddags. Han är otäckt pricksäker med sina samtal dessutom. Nästan varenda gång som jag under en tid varit tom på idéer, och just förvandlat en ny gnista till fyrverkerier, så vibrerar luren på skrivbordet. Jag antar att min röst blottar min upprymdhet eftersom jag lätt faller in mig själv när jag skapar. Helt och hållet dessutom. Han är ett grymt bollplank i all sin sedvanlighet. Resorna verkar ha gjort honom till en ganska ödmjuk människa. Nåt ska man väl ha ut av att ha fått blåsor på fötterna på nästan samtliga av jordens kontinenter.

Iallafall. Vi passade idéer om hans bok emellan oss efter den sent sena middagen när Stuck on you började på 6an. Låter bli att recensera den utav respekt för våra förnäma filmkritikers ljuvt snåla smak. Men, en särskild sak om den här filmen intresserar mig, nämligen castingen. Rick Montgomery, som geniet heter, måste haft så sjukt roligt när han simultant rotade genom A-listan och senare delarna av B-listan över manliga Hollywoodaktörer i sin jakt på två killar som ser ut att passa som siamesiska tvillingar. Huvudkaraktären Bob Tenor möter huvudkaraktären Walt Tenor, varje dag, hela dagen, alla dar. Och till detta har castingteamet skramlat fram Matt Damon och Greg Kinnear. Jag vet inte hur jag ska tolka detta. Gränsen mellan genialus maximalis och fullfjädrat dårskap sägs ju vara tunn och jag vet inte vad jag ska tycka. Jag vet mycket väl vad jag tycker om filmen men det är just den här delen av filmens bakgrund som är värd att begrunda. Casting director måste vara ett sjukt kul yrke. Ni som missat att filmen gått på tv ikväll kan besöka Hemmakväll på Storgatan 50. De har ett stort utbud av film och filmsnacks. Tror dock inte att de har VHS kvar så uppdatera hemmabiosystemet. Du får en DVD-spelare på köpet om du investerar i en takbox eller en mobiltelefon. (Notis till Hemmakväll: Den här gången vill jag ha två stora burkar med sura cola-nappar i påsen med pengarna. Jag kikar in på fredag.)

Kvällens låttips: Saul Williams – Twice the first time

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.