Jonas Sundqvist

Ordet är fritt, men inte gratis.

Bevarelse

Det nya året har landat, och inledningen av det är långt mycket kallare än avslutningen på det förra. Det leder oss till den enkla och klassiska slutsatsen att det var bättre förr. Många saker var bättre förr, mitt bloggande exempelvis. Att inleda den nya tidens skrivande med blygsamma väderanalyser är inget annat än vekt men jag ska delge en liten idé som uppstått medan Leon och jag diskuterat dialogupplägget för hans bok.

Bevara Sverige svenskt är knappast något nytt påfund men inte mindre aktuellt eller underhållande för det. Det borgerliga blocket håller just nu som bäst på med att fullborda sina planer att skjuta i sank det som gör Sverige till numero uno bland invandringsvänliga länder med sin a-kassefientliga finanspolitik och dumdrömmande arbetsfilosofi. Det är tragiskt, för varifrån ska vi annars få vår svenska kultur? Indirekt låter det borgerliga styret mindre gynnsamma instanser växa. Genom att så missnöje i folket får Sverigedemokratiska frukter nära folkets inskränkta missnöje och än mer snevrida den öppna svenska folksjälen. Att vara svensk är att vara öppen, medmänsklig, sympatisk, trygg och lite tråkig. Allt detta håller på att tyna bort till fördel för egocentrism, gränsbevakning och snålhet. Allt så när som på att vara lite tråkiga, för det bevarar moderaterna gärna. Bittert? Ja, ganska. Tyvärr. Upp till motbevisning under detta illarimmande år 2009.

God morgon världen, det var inte riktigt meningen att vakna på så fel sida. Men frukta icket, ty inte många fel är så stora att de kan göras mer rätt om man verkligen vill och försöker. Typ.

En kommentar

  1. Christian

    Det är intressant hur du drar parallellen mellan borgerligt styre och ökat Sverigedemokratiskt inflytande när det är efter 8 år med röd regering som nationalisterna har nått sina största valframgångar. Missnöjet är förvisso, som du säger, yttrat. Dock så hade folket andra orsaker än du låter påskina.

    Puss och kram broder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.