Jonas Sundqvist

Ordet är fritt, men inte gratis.

Välfärdsavfälle

Flera var vi som gick ur a-kassan när regeringens omstruktureringar blev lite för kostsamma för ett eventuellt och avlägset lågtryck på ekonomins kontinent. Några svär åt sig själva medan andra svär åt Reinfeldt. Vi vill gärna skuldlägga någon för vårt ekonomiska tillkortakommande. När nedskärningarna, varslen och uppsägningarna står på kö i morgontidningarna blåser misstankens vindar upp till storm. Det nya arbetarpartiet kände till världsekonomins avslitna korsband och valde i hemlighet att styra den svenska välfärden i en riktning som kändes för kostsam för Svensson att bry sig om när det ändå gick så bra för Sverige som det då gjorde.

Den massiva flykten från a-kassan har satt många familjer i en knivig situation och samtidigt sliter lågkonjunkturen svenska företag i stycken. Moderaterna kände till ekonomins svängning i förväg och vill göra det svenska folket till ett arbetande folk som inte lika lättsamt ska kunna, eller vilja, söka skydd hos staten när det börjar blåsa snålt på marknaden. Nu måste vi söka jobb för att överleva.

Aaah. Den ljuva doften av napalm och konspirationer sprider sig snabbt denna soliga onsdagsförmiddag.

En kommentar

  1. Det

    att notera är att det är titel, Namn, E-post och säkerhetsfråga som är ”obligatoriska uppgifter” när man skall kommentera men INTE text. För övrigt så tror jag inte att moderaterna hade koll på världsläget. För det krävs en intelligens som är värdig Blofeldt och inte Reinfeld

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.