Jonas Sundqvist

Ordet är fritt, men inte gratis.

Konkurrenskraft

Jävigt är det, och jävigare kan det bli. Nu riktas ännu fler blickar mot Pirate Bay-rättegången. Sverige ser verkligen ut som ett klantarsle i juridiska sammanhang. Borde inte film- och musikindustrin lägga om sin kurs snart? För en bransch som till stor del handlar om att manövrera ut konkurrenter genom att synas och höras med en så bra produkt som möjligt, så gnälls det mycket för en egentligen ganska naturlig förekomst, nämligen att den blev utkonkurrerad av fildelning. Egentligen ser det inte ut så men det är den bilden som skulle gälla om man slår in på branschföreträdandes väg om fildelningens förödande inverkan på de stora bolagens plånböcker.

Nåja. För dig som vill få lite perspektiv på fildelning och fildelningsfrågor, börja med att läsa om varför man inte ska vara rädd för en fildelare, av Unni Drougge och Johnny Olsson på Aftonbladets sällsamt innehållsrika hemsida.

För övrigt borde inte någon sitta inne och skriva en enda bokstav eller läsa ett enda ord när vädret är så fint som det är denna morgon. Njut av vädret, det råkar nämligen vara ett av våra största kvarvarande ’gratisnöjen’ sedan jaktsäsongen på fildelare gjorts till en helårsangelägenhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.