Petar lite med en tång……

Ok, vanligtvis så brukar jag välja att inte ta upp ett ämne som följande via ett så pass öppet forum som internet. Inte för att jag har något att dölja eller för att jag har något emot att ta diskussionen, däremot så föredrar jag att ta denna diskussion IRL med vänner, bekanta, okända osv. om det är så att ämnet kommer upp. Och vad är det då jag dillar om?

Politik

Politik, som tillsammans med religion enligt mig är roten till 75% av all ondska runt om i världen. Ja, släng in pengahunger så fyller vi upp resterande 25% och får en fin nätt summa på 100% misär.

Anledningen till detta blogginlägg är att jag i dag läser följande rubrik på svt.se

 

"Rockband portas från konsert"

Sångarens SD-sympatier passar inte arrangören

Och innan ni nu flyger i taket och tänker: "Ja, men det är ju självklart att detta band inte skall få lira, SD skall krossas!!!"  så tycker jag att ni kan ta och läsa artikeln (länkad ovan). Bandet i fråga, AVENIR, faller mig inte det minsta i smaken så detta är varken en blogg som kommit till för att försvara SD eller AVENIR. Båda kan dra åt helvete så vitt jag bryr mig! Men slutklämmen på artikeln tar upp ett ämne som jag diskuterat många gånger med vänner och bekanta. Jag citerar bandets sångare, Rickard Möller:

"– Det är klart att det är tråkigt. Vi är gotlänningar och vi har jobbat ganska hårt så det hade varit kul att få vara med, säger han. Om jag skulle ta hänsyn till vad band hade för politiska åsikter skulle jag vara tvungen att kasta mer än halva min skivsamling. Jag tycker det är alla människors rätt att tycka vad de vill och det intresserar mig inte så länge de spelar bra musik."

Var skall man dra gränsen? Var lägger man ribban? Vem bestämmer detta?

Skall exempelvis THERION bojkottas helt och hållet för att Christofer Johnsson är medlem och politiskt aktiv i Sverigedemokraterna? 
Jag tycker ju om THERION och om man nu skiljer på Christofer som privatperson och som en underhållare/musiker så hittar jag inga "SIEG HEIL!-moment" i THERIONS musik/lyrik. Sedan om Christofer sitter hemma och hytter med högerarmen medans han spelar Bingolotto har ju inte jag någon aning om? Men skall jag ta in detta i kalkylationerna när det från mitt håll endast handlar om att lyssna till musik för njutningens skull?

Ett annat exempel är ju våran kära lilla greve från grannlandet till väster om oss. Här har vi en riktig jävla tomte som ibland privat går ut med så jävla idiotiska uttalanden så man börjar undra om han blev tappat på fontanellen många gånger under sin uppväxt? Men, jag gillar BURZUM och detta har jag gjort sedan begynnelsen och än en gång hittar jag inga uppenbara "SIEG HEIL!-moment" i artistens lyrik. Jag har goda vänner som tar avstånd från BURZUM och detta har jag full respekt för, men är jag en sämre person för att jag inte väljer att blanda in privatpersonen (Varg Vikernes) i underhållaren/musikern (Count Grisnackh)?

Som de flesta som läst min blogg vet så är jag en stor älskare av musik, tillika skivsamlare, och frågan är om jag nu skulle ta och sätta alla artister i min samling under en granskande lupp i jakt på tecken som visar på att någon i bandet inte delar samma värderingar som jag, hur många skivor skulle jag då behöva göra mig av med? Och var går gränsen?

OK, jag inser att genom att ta upp ett ämne som detta i min blogg så finns det alltid risk för misstolkningar, vinklingsfel och ren ignorans till att ens orka läsa hela texten utan bara plocka ut det som sticker en i ögat och agera därefter. Så för att klargöra var jag står i detta hela så kan jag sammanfatta det hela med följande.

Jag tillhör inget politiskt parti, jag tar avstånd från ALL politik och ALL religion. OM jag skulle välja att hata, då skulle jag välja att hata ALLT OCH ALLA på exakt samma villkor så att ingen känner sig extra utpekad eller diskriminerad.

 

*Obs!: Blogginlägget innehåller spår av ironi och humor.  

 

Etiketter: , , , , , , , , ,

5 kommentarer

 1. Zoid

  Det är fan knepigt det där. Men lite som du säger, så länge musiken inte innehåller sieg heil-moment så kan man ju njuta av den oavsett om artisten är en idiot.
  Men nånstans går ju ändå gränsen för hur jävla pantad man kan vara. Köper man plattor och merch så stöder man ju ändå ”personen bakom underhållaren”. Greven hänger jävligt löst även om jag gillar hans musik.

 2. TK Blashyrkh

  Svar till Zoid (2012-01-27 13:43)
  Jag kan inte annat än att hålla med om allt du säger. Det som är så svårt i det hela när det kommer till denna diskussion är ju som sagt var gränserna skall dras. Detta bör dock enligt mig vara något som varje människa bör ha frihet till att kunna bestämma över helt själv, enligt sina egna värderingar, utan utvärtes påverkan.

 3. Cristofer

  Väldigt bra skrivet. Hoppas nu också Close-up läser, dom verkar ju ha börjat bojkotta både Therion och Burzum. Inte ens en liten skivrecension av dessa band skriver dom.

  Hur som helst så är det hela lite märkligt. SD, egentligen ett ganska harmlöst gäng tokstollar, där tar det stopp. Men alla dessa misantropiska satanistband, som öppet säger att hela den samlade mänskligheten borde utrotas, ja det går oftast bra.

  Skit i politiken. jag lyssnar på Burzum, på Therion, och på Wagner, å än så länge känner jag inga ryckningar i högerarmen.

 4. Johan

  Cristofer: Det är dock extremt få av de kosmos-hatande satanisterna som faktiskt kommer att göra slag i saken. Högerextremisters benägenhet att ta till våld och faktiskt göra mer än att bara snacka är nog bra mycket högre procentuellt sett. Det är därför högerextremister faktiskt anses som ett alvarligare hot än misantropiska satanister, av såväl gemene man (om du inte är Sivert öholm såklart) som SÄPO.

  Jag har för mig att både Burzums ”Fallen” och Therions ”Sitra ahra” recenserades i CU? Kan inte svära på det dock.

 5. Avrättning

  Inlägget belyser definitivt en viktig fråga. Samhällsklimatet är fortsatt sjukt och vidrigt. Det är ok att förespråka massmord av kristna, men gör man något så fruktansvärt som att visa fosterländska känslor, ja då skiter många ”häftiga metalarrangörer” i trosorna. Patetiskt är vad det är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.