Leif Ahlmark, Vilhelmina

Tullverket.

Varje år passerar 75 miljoner resenärer, fartyg, containrar och fordon Sveriges gränser!

Tullverket har det viktiga uppdraget att kontrollera varuflöde, säkerställa konkurrensneutral handel och bidra till ett säkert samhälle, att förhindra det illegala.
Den verksamhet och kompetens tullverket har utgör en viktig länk i utrikeshandelskedjan so m är mycket viktig för samhället. Handel med övriga länder är en avgörande faktor för Sveriges ekonomi och sysselsättning och den blir alltmer global.
Vi har en snabb utveckling beträffande Internethandeln, samarbetet inom EU och nya öppna gränser och andra faktorer som gör det möjligt att flytta både varor och tjänster, människor snabbare än någonsin, från en plats till en annan.
Denna utveckling har också en baksida den skapar möjligheter för den illegala handeln, tex narkotika, läkemedel, alkohol, vapen, trafficking.

Tullverket arbetar för att stoppa eller allvarligt störa den organiserade brottligheten och förhindra den illegala införseln av ovan nämnda varor. De utför punktskattekontroller med avseende på om skatt betalats för alkohol, tobak och energi varor. Tillsammans med gränsskyddstrupper, tullkriminalen och tullåklagare arbetar man med att så effektivt som möjligt slå ut kriminell verksamhet.

Det är av yttersta vikt att Tullverket får fortsätta med den verksamhet som är idag, för att förhindra bland annat den illegala handeln.
Det är av stor vikt att Tullverket därför skall ha sin ordinarie verksamhet kvar i Södra Lappland och Norra Sverige för en effektiv kontrollverksamhet och en god service till medborgarna samt bidra till ett säkert och tryggt samhälle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.