Leif Ahlmark, Vilhelmina

Vojmån

Jag har från första början när det blev prat om en överledning försökt att kämpa för att det inte skall bli en sådan och skall någon studera Vojmån och försöka utveckla den så skall det inte vara en vattenexploatör! Vinstintressen och fagra löften kan påverka många bland både allmänhet och politiker. Vattenfall vill vinstmaximera och tjäna så mycket pengar som möjligt!
Vi får arbetstillfällen säger en del vänligt sinnade till Vattenfalls planer, jojo, hur många då? Finns det garantier på fortsatta årsarbeten, i så fall hur länge? Även om det blir ett antal arbetstillfällen skall vi offra Vojmån?
Om planerna blir verklighet på en överledning så kan man inte återställa Vojmån till dess ursprungsskick.
Jag som kämpar mot en överledning vill istället satsa mer på Fiske- och Naturturism och bevaring av ursprunget, det finns stora möjligheter till detta om vi bara har rätta viljan!
Satsa på vindkraft istället, miljövänligt och nedmonterbart!

3 kommentarer

  1. Åke Nilsson

    Leif, varför driver du inte dina frågor i fullmäktige och de övriga politiska organen i Vilhelmina? Som innehavare av ett av de tyngre politiska uppdragen som kommunfullmäktiges ordförande och företrädare för den borgerliga majoriteten borde du väl ha möjlighet att påverka så din syn på Vojmån kommer upp på den politiska dagordningen? Det blev väldigt tyst sedan ni vann valet.
    Jag tänker först ta del av remissversionen av slutrapporten och diskutera den med Vilhelminaborna och mina partikamrater innan jag tar ställning.
    Du är välkommen att delta i den studiecirkel som vi startar 19/2.

  2. Anita Johansson

    Ett gott råd! Avvakta förstudiens rapport den 19 februari, delta därefter i alla presentationer, i diskussioner och studiecirklar i ämnet. Bilda sedan en uppfattning grundad på fakta och inte en massa tyckanden utan verklighetsbakgrund!

  3. Leif Ahlmark

    Hej, vilket konstigt svar! Jag tycker vad jag vill i min egen verklighet. Du m.fl. tycks ha svårt att förstå och acceptera att det finns en massa människor inkl. mig själv som inte vill exploatera Vojmån ytterligare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.