Leif Ahlmark, Vilhelmina

(S)å kan det gå!

Mona Sahlin och Tomas Östros skriver på DN debatt 1 februari att "Vi tolererar inte regeringens avvikelser från arbetslinjen. Vårdnadsbidraget måste avskaffas."
Per Kågesson skriver i sin replik på DN 19 februari att Sahlin och Östros glömmer att även små barn är individer och att alla dessa kanske inte mår bra av en tidig dagisdebut. Han hävdar vidare att de förtiger sossarnas eget "vårdnadsbidrag" (lägsta nivå dagarna) vilket ger ungefär lika liten ersättning som den borgerliga regeringens förslag. Skillnaden är bara att det nuvarande förslaget är mer frikostigt när det gäller antal månader!
Per Kågesson har lyft den här frågan i sitt socialdemokratiska parti under 20 års tid men bara mötts av tystnad eller invektiv.
Per Kågesson går nu ur det socialdemokratiska partiet. Förståndigt tycker jag och hoppas att han vill gå med i Kristdemokraterna i stället!

Leif Ahlmark

2 kommentarer

  1. Viveka Abramsson

    Det som förvånar mig är att det tog PG 20 år att inse att han tillhört fel parti.
    Det förvånar mig också att han inte skiljer på försäkring och bidrag.
    Dessutom förvånar det mig att du som fd moderat verkar försvara bidragsberoendet och förkasta jobblinjen.
    Återstår att se om majoriteten i Vilhelmina kan enas när frågan om kommunalt vårdnadsbidrag ska behandlas i kommunfullmäktige.

  2. Leif Ahlmark

    Det är roligt att en ledande socialdemokrat som du tycker att jag försvarar bidragsberoendet. Här gäller det att skilja på äpplen och päron. Ja visst, jag försvarar barnbidrag och vårdnadsbidrag det senare för att det ger den enskilde föräldern möjlighet att välja om den vill vara hemma med sitt lilla barn eller ha det på dagis. Bidragsberoendet som du syftar på är exakt det den nuvarande regeringen har minskat med de historiskt låga arbetslöshetstal, inte minst i Vilhelmina, som vi ser nu! Jag håller med dig om att Per Kågesson borde ha lämnat partiet tidigare men bättre sent än aldrig.
    Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.