Leif Ahlmark, Vilhelmina

Kristdemokraterna – ett parti att lita på när det gäller!

Borås Tidning undrar i dagens ledare, 14 mars, varför Kristdemokraterna sladdar kring 3% i väljaropinionen. Ja vi håller med! Fenomenet välkänt samtidigt som partiet också alltid visa sig alltid komma igen på valdagen. Vem minns inte Hägglunds usla siffror före valet?
Tidningen hänvisar till den undersökning som visar att svenska folket helst köper en begagnad bil av Göran Hägglund. Partiet och partiledaren vilar på ett betydande förtroendekapital i välfärdsfrågor. Tidningen skriver;
"Vad beror det på att kd inte bättre lyckats utnyttja sitt förtroendekapital? Svaret härrör till misstag både i politikens utformning och förmågan att kommunicera den förda politiken, det senare för övrigt en åkomma som hela regeringen lider av."
Kd har haft en rad förslag som borde varit röstmagneter eftersom de har en djup förankring i opinionen, men partiet har inte klarat att dra nytta av dem. Dit hör vårdnadsbidraget, bensinskatten och fastighetsskatten.
Nu får emellertid kristdemokraterna en chans till. Fram till valet kommer vi att få se omfattande välfärdssatsningar, bland annat mer pengar till garanti pensionärer med de sämsta marginalerna. I onsdags presenterade Maria Larsson därtill regeringens folkhälsoproposition som bland annat innehöll en nollvision för självmord och kommunal hjälp till tonårsföräldrar.
Med tanke på att det kristdemokratiskt styrda socialdepartementet kommer att stå i fokus för reformerna och partiet har hög trovärdighet inom välfärdsfrågor borde man kunna stjäla både medialt utrymme och röster."
Partiet måste m.a.o. profilera sig i de frågor där man åtnjuter folkets förtroende, dvs de frågor som socialdepartementet har att ansvara för. Partiet liksom Alliansen i stort har kritiserats för sin bristande förmåga att kommunicera sin politik. Men vi tror att Alliansen och framför allt kristdemokraterna kommer igen.
Den som folk litar på i bilaffärer har en stor framtid som politiker och parti.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.