Leif Ahlmark, Vilhelmina

Vänsterns 1:a maj paroller.

Vänsterpartiet i Vilhelmina annonserar idag sina 1:a maj paroller. Något som jag och förmodligen hela Allians för Vilhelmina med spänning länge väntat på!
Jag skall försöka tolka dessa och börjar med paroll nr. 1.
"Klipp svansen av Alliansen!" Jag måste tyvärr säga att den är inte ens rolig. Jag går till nr. 2. "Vräk Alliansen inte bostadsbranschen!" Vad menar vänstern? Jag har faktiskt ingen aning! Paroll nr. 3. "Vänstern värnar mångfalden!"
Mycket bra paroll! Jag förutsätter nu att ni gillar friskolor, vårdnadsbidrag, konkurrensutsättning av kommunala verksamheter m.m. Då har jag kommit till paroll nr. 4.
"Folkets val alliansens kval! Mycket svårtolkad eftersom folkets val 2006 blev sossarnas och vänsterns kval!
Slutligen paroll nr. 5. "Våga vägra Vattenfall!" Ja hur skall jag tolka den här. Skall inte Vilhelmina kommun ha något att göra med Vattenfall eller är detta ett ställningstagande i Vojmåfrågan? Frågetecknen blir många så jag måste nog be vänsterns rim strateger om några förtydliganden!
Jag tackar på förhand för dessa klargöranden!

9 kommentarer

  1. Margaretha Löfgren gruppledare Vänsterpartiet Vilhelmina

    Tack, för reaktionen på vänsterns 1:a maj paroller i Vilhelmina. Själv tycker vi att budskapet är klart och tydligt, men det är alldeles uppenbart att en viss övertydlighet behövs.
    Innan jag går in på förklaringarna ( som jag i min vildaste fantasi inte trodde behövdes) vill jag också tacka för Kd:s uppmärksamhet på vår politik.
    Paroll 1 Klipp Svansen av Alliansen.
    Hög svansföring är ett spåkligt uttryck för stothet och glädje och”mallighet”. Fullmäktigeledamöter i Vilhelmina brukar ofta och gärna i sina debatter använda sig av citat och anekdoter. T.o.m bibliska uttryck förekommer för att förtydliga det man vill ha sagt.
    Jag håller med! Det är inte roligt och ingenting att vara stolt över att Alliansen med sin skattesänkningspolitik på 100 miljader kronor är ansvarig över att väldigt många av Sveriges kommuner inte längre klarar av
    vård, omsorg, utbildning, infrastruktur, vatten och avlopp.
    Vilhelmina kommun tillhör en av dessa kommuner.
    För första gången i historien har vi dessutom minusresultat i kommunens bokslut.
    Du har rätt! Det är ingenting att vara stolt över och definitivt inte roligt!
    Paroll 2.
    Vräk Alliansen, inte bostadsbranchen.
    Förslag från regeringen: Bort med Allmännyttan och in med bostadrätter. Segregation på bostadmarknaden.Marknadshyror och ingenting annat ska gälla! Dessutom finns nu förslag som kallas ”social living”. vilket innebär att de som har det trassligare än andra erbjuds att bo i särskilda bostadsområden. Dessa bostadsområden skall ägas av det allmänna.
    Hyresgäster somi nte har det trassligt kan inte erbjudas bostad där.
    Det finns bara ett att säga. Istället för att förstöra hela bostadmarkanden. Vräk alliansen.
    Paroll 3.
    Folkets Val- Alliansens kval.
    Kd:s företrädare är tydligen helt okunnig om att det pågår en kampanj som heter Folkets Val, gällande kravet på en folkomröstning om
    eu:s konstitution. Men Borgarna vägrar. Folket ska inte få säga sin mening. Förmodligen så bävar de styrande för resultatet.
    paroll 4
    Vänstern värnar mångfald.
    Det handlar omatt vi vill ha ett samhälle som har plats för alla ovsett kultur, etnisk tillhörighet, sexuell läggning etc.
    Paroll 4
    Våga vägra Vattenfall.
    Vattenfall är ett helstatligt företag där Vilhelminaborna också är ägare. Som ägare av ett företag har man både makt och insyn , eller!
    Vänsterpartiet tycker det är viktigt att det politiska engagemanget inte stannar vid kommungränsen utan stäcker sig vida omkring.

  2. Vera

    Mycket bra Vänstern. Och att få Ahlmark att reagera var ju mitt i prick.
    Han kanske masar sig ut på 1:maj för att få ta del av alla paroller både från Vänstern och Socialdemokraterna.
    För det blev ju helt åt skogen sedan denna sprängfyllda Allians kom till makten.
    Nu gör de allt för att racka ned på den röda linjen.

  3. orolig för vilhelmina i framtiden

    Bra skrivet margaretha ! sedan så ”huskes man”när man sett på webben och kommunfullmäktigesamanträdet när alliansen får stå till ”svars” för sin annons om genomförda projekt som startats under sossarnas och med borgeliga opposition i ett tidigare skede och som man sen vill ha kredit för ,huvva ! sedan gör man samma sak mot nu vänsterns annons, utan att förstå den ?, nä alliansen skärpning å kom in i matchen !.
    Sen tycker jag att 5 tim gnat från sosse håll om annonsen är slöseri med tid o pengar så sköt det mer proffsit och för fram eran politik istället.

  4. Allan

    Enligt opinionsundersökningar är det en klar majoritet som vågar vägra Vattenfall och säga Nej till en överledning av Vojmån.Hoppas att Vänstern verkligen vågar.

  5. Leif A.

    Det skulle vara roligt om vänstern i Vilhelmina vågar avslöja hur de ställer sig i Vojmå frågan, har de inte en klar ståndpunkt ännu? Vänstern ”värnar mångfalden” om man får tro 1:maj parollerna, är det nu så vill vi veta om det gäller inom alla politiska områden. Vänstern har ju aldrig varit känt för att propagera för mångfald och valfrihet. Vi väntar med spännig på svaren!

  6. Viveka Abramsson

    Under dessa fem timmar avhandlades inte bara interpellationerna utan även 7 av 15 punkter på dagordningen.

    Efter kl 18.00 utgick ingen ersättning, så interpellationerna har inte orsakat någon större kostnad för skattebetalarna, men däremot kan ju vissa ledamöter ogilla att de tvingats tjänstgöra tre timmar utan ersättning.

    För övrigt gillar jag Maggans svar.

  7. Urban

    När Margaretha Löfgren Skriver så förstår man allt.
    Hur kan det då komma sig att en så högt uppsatt politiker och en så duktig politiker som du Leif inte har bättre koll på vad parollerna menar.
    Eller vågar du inte inse att de stämmer.

  8. Roland

    Bra att det finns vänsterpartister som törs demonstrera för Vojmån och mot Vattenfall. Trots att många socialdemokrater blir störda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.