– Peddot måde vara dum, men det är inte vi!


"Vem chattar du med?"

Äckliga vuxna på nätet som försöker locka till sig barn via chattsidor och liknande… Ja, det har varit mycket skrivande om hur Internet leder till elände, men jag har en sak att säga; vi är inte dum i huvudet?

Alla måste skyddas och vi barn måste ju absolut säga vem vi har kontakt med på Internet. Man får inte adda en ny kompis för det finns en risk att han eller hon är ett femtioårigt äckel… Men vakna, bara för att vi är barn så är vi inte dum i huvudet. Om någon skriver "ska vi träffas" så säger ju de flesta antagligen nej och pratar inte med den något mera. Jag tycker det har varit så mycket hyseri om det där, och de flesta underskattar oss, vi kan ju faktiskt bara säga nej och logga ut. Hallå?!

Men jag förstår ju de oroande föräldrarna, men for guds sakes, i våran ålder måde man inte vara lättlurad alltså…

Helt fel eller har jag en poäng? Kommentera…

Etiketter: ,

5 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Alla är tyvärr inte lika smarta som du. Statistiken över alla antastade barn/unga talar sitt tydliga språk. Det är lätt att bli lurad vilken ålder man än är i och som barn/ung så kan det vara lätt att bli vilseledd.. speciellt för barn/unga som kanske mår dåligt och kanske inte har så mycket stöd i vuxenvärlden. Tyvärr kan sådana barn bli väldigt ”lätta” offer.

  2. Emily

    Det är sant det du säger. Många säger ”nej” till att ses men minst lika många säger ”ja”. Förövrigt är jag ganska säker på att tjejer är mer utsatta än killar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.