– Jag har inte tagit något

Ja, eh, det är en sak jag har frånhållit från er, men nu när det läckt ut på nätet så kanske det är lika bra att erkänna, men alltså, jag erkänner inte, jag har inte tagit något!

Länk till artikeln finns här!

Etiketter: , ,

7 kommentarer

  1. Kristina

    Ja, vad ska man säga – vilken krönikör! Ser fram emot att läsa fler krönikor av dig på fredagarna. Du har verkligen talets…hmm…skriftens gåva och det är så kul att du använder den på rätt sätt!

  2. Ingemar Wincent

    Snyggt fotomontage William, men det syns på långt håll att det är fejk. Förutom den löjliga storyn, så är språket avslöjande:

    ”13-åriga William…”
    (Med tanke på att William är ett maskulint subjekt, så borde det stå ”13-årige”.)

    ”…idag blev han mer omskriven där en någonsin.”
    (”än någonsin” ska det givetvis vara!)

    ”…från lokala ICA-affären.”
    (Bestämning behövs: ”från den lokala ICA-affären”.)

    ”Efter intervjun bryter han ihop i gråt.”
    (”brister han ut i gråt.” eller bara ”bryter han ihop.” låter bättre.)

    Nog för att det sparats in på korrekturläsare i dagspressen, men sannolikheten för att så många fel smugit sig in i en och samma artikel är inte vidare stor…

    Kul grej dock! 🙂
    Bättre lycka nästa gång!

  3. Kristina

    Du William, bry dig inte om farbror Ingemars humorlösa inlägg – han har det förmodligen inte så lätt, saknar glimten i ögat och har svårt att ta humor på rätt sätt. Du vet att vi är många som gillar dig och det du gör, inte minst jag som jobbar med språk och förmodligen har bättre koll på vad som är rätt och riktigt än vad farbror Ingemar har. Att ett och annat ”fel” smyger sig in tyder bara på kreativitet och innehållet, tanken och experimentlustan är det viktigaste.

  4. Ingemar Wincent

    Hoppla! Här ger man några råd i all välmening och så blir man kallad ”humorlös”, ”löjlig” och ”farbror”. Ja, jösses!

    Till mitt försvar kan jag säga att jag skrattade gott åt Williams kreativa inlägg, både åt fotomontaget som sådant och det faktum att länken man uppmanades klicka på ledde till en sida som…oops! Nu höll jag på att försäga mig! Klicka på länken så inser ni själv det komiska i saken! Jag tycker heller inte att vare sig inlägget som sådant eller fotomontaget var löjligt. Det ”löjliga” i sammanhanget var storyn, d.v.s. blöjsnattningen…

    Jag är medveten om att jag ibland kan vara lite ”besserwissrig” och jag vet att det inte alltid är bra för kreativiteten att påpeka stavfel och dylikt (jag är trots allt lärare!). Själv tror jag dock att William inte tagit det minsta illa upp, utan att han tar till sig av råden för att nästa gång lyckas ännu bättre i sin mission att underhålla.

    Jag är kanske naiv, men jag tror definitivt att William uppskattar konstruktiv kritik och att han också känner sig stolt över att ”farbröder” som jag läser hans blogg, och dessutom lägger ned tid på att kommentera…

    Fortsätt i samma stil, William! Dina videor och blogginlägg visar att du har både språklig och konstnärlig talang. Det finns en anledning till att jag och andra – såsom (tant?) Kristina – uppskattar din blogg…

    Hälsningar,
    farbror Ingemar

  5. William Markström Spetz

    Svar till Ingemar Wincent (2009-09-13 22:34)
    Hellå alla!
    Tack så mycket för den heta debatten, och visst blev jag oerhört förvånad när jag fick reda på hur många slarvfel jag gjorde. Och nej, jag tog inte särskilt illa upp så nu är det fred. Peace!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.