He´ finns ingenting söm int´ gäll!

Det sa min farfar ofta till oss barn när han bett oss göra saker och vi molokna kom  tillbaka och sa att det inte gick.

När jag nu sitter och läser i tidningen om förbindelsen över kvarken med båt, bro eller flyg så ramlar minnen fram. Vilka roliga resor det var med färjan över till Vasa. Oavsett vilken ålder det var på resenärerna så fanns det trevliga saker att göra på färjan. Nja, föräldrar hade kanske inte helt lätt att hålla reda på sina barn. Men vilken fest när vi barn kunde handla billigt godis på taxfree-shopen, föräldrar var nog lika glada för tax-free men handlade andra saker.

Mina tankar är att i vår breddgrad och den långa vintern vore en broförbindelse inte helt lätt pga den nedisning det skulle bli. Men jag har inte full kunskap om det. Flyg ser jag som enkelt och snabbt men hur kul är det i jämförelse med mina ungdomsårs finlandsresor. Resan var målet och inte själva ankomsten till destinationen, om vi inte skulle vidare till släktingar förståss.

Jag röstar JA till att förbättra färjetrafiken för nu är det både dyrt och urtråkigt att åka med färjan (som naturligt är det bästa sättet att frakta gods).

Så läste jag en kommentar i frågan och drog snabbt på smilbanden:

-Sälj Holmön till Norge, som inte är med i EU, studsa färjan mot ön och vips kan det säljas tax-free igen!

Kanske holmöborna inte skulle bli glada att plötsligt befinna sig på norsk mark eller kanske blir det massinvasion till ön av EU-kritiska svenskar som vill bosätta sig där ;-).

Gäll he´ då int´ änner´ färjetrafiken till det bättre för dom som vill och behöver över kvarken mellan Umeå-Vasa eller Skellefteå-Jakobstad? Vilken sträcka som det satsas på kvittar bara det görs till det bättre tycker jag.

Kanske ett SPA på färjan över kunde vara en ide´, med övernattningshytter, dans och pub (som förr) då blev resan en liten kryssning.

Dyrt och kul är väl bättre, än dyrt och tråkigt!

Etiketter: , , , , , , , ,

En kommentar

  1. Kerstin Oskarsson

    Oj vad roligt man haft på Finlandsbåten!
    Taxfree-godis i långa banor, spel i automaterna, 1 mark tror jag det kostade och Bollhavet!!
    Sen när man kom fram åkte man på Wasalandia. Åkte karusell, skrattade och skrek.

    De va tider de……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.