Bort med gumman tö, nu får vi snö!

Onsdagen den 30 november 2011 regnade det nästan hela dagen. Affärerna i Vindeln sålde nog slut på sina paraplyer. Trots allt har det sin tjusning med regn och sol, glittrande vacker när strålarna bröt fram genom molnen denna regntunga sista november.

Natten till 2:a advent kom det regnblandad snö och den bekantade jag mig med på ett mycket hastigt sätt. Iförd crocs skulle jag ut med hundarna och i slänten jag slant, föll pladask på mage i den våtaste snö, innan vattenkonsistens. Både kläder och glasögon blev fulla av sörjan som snabbt trängde genom kläderna innan jag hann upp. Tur att hundarna inte sett min belägenhet så jag fick ta mig upp utan hjälp av dom.

Så kom då dagen 5 december 2011 med vinterns vackraste snöskrud över hela omgivningen. Solen lyste lågt med sina strålar som förgyllde sceneriet. En snabb kopp kaffe intogs och med kameran i högsta hugg styrde vi, jag och hundarna, både ben och näsor/nosar mot vinternaturen.

Gaia, Lystra, Mora samt Riesen liggande.

Dom fyrbenta sprang så snön yrde. Gaia låg som vanligt och tumlade i snön för att kyla ned sig eller kamouflera sin doft. Lystra var längst ut i periferin men höll ändå koll på oss andra åt vilket håll det bar av. Matte har för vana att ibland ändra riktning.

Se så fint de sitter tillsammans efter ett par timmars motion.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.