Angry birds versus angry rabbit!

Att bland annat appen "Angry birds" kan motverka Alzheimer var ju intressant att läsa i webbnyheterna. Andra webbaserade spel tros kunna ha liknande effekter på sjukdomstillståndet.

Frågan som jag ställer mig blir då:

-Kan en livs levande arg kanin bistå med samma effekt?

Denna kaninhona hugger mig ibland och jag får verkligen vara på min vakt. Kanske är det brunst eller kanin-PMS som får henne att attackera när jag minst anar det.

Håller hon mig borta från Alzheimer så står jag nog ut med henne så länge hon ger fina ungar.

Etiketter: , , , , ,

8 kommentarer

  1. Annica

    Hej Lisa,
    Kaniner är rätt farliga,fast dom ser gulliga ut- jag tror att det ett slags revirbeteende som gör att dom hugger.Min kanin – har bara en för kaninkillen gick och dog i unga år- hugger mot mig när jag sätter in maten åt henne, men jag har märkt att om jag stryker henne över huvudet först så blir hon mildare stämd. Vad för slags kaniner har du?Jag har angora.

  2. Lisa Manfredsson

    Svar till Annica (2012-02-02 10:07)
    Hej Annica,
    Den kanin jag har, som bits ibland, är en New Zeeland red. Fantastiskt vacker färg på pälsen. Andra kaniner i samlingen är; svensk päls och gottlandskanin. Av dessa blir det fina blandningar också.

  3. Annica

    Hej, och tack för snabbt svar! Låter intressant med dina kaniner – vad har du dem till – annat än att de är söta- min enda använder jag att göra kläder av, dvs jag spinner garn av ullen- på ett år har jag fått ihop till en tröja.Är du med i Västerbottens kaninavelsförening?

  4. Lisa Manfredsson

    Svar till Annica (2012-02-02 15:06)
    Avel för husbehovs och är inte med i någon förening. Tänkte också försöka mig på att bereda skinnen. Det finns mycket fint att sy av mjuka kaninskinn. Har du berett skinn någon gång?

  5. Annica

    Hej, jo jag har försökt mig på att bereda kaninskinn,men det blev rätt så hårt, för man ska skrapa det väldigt noggrant och jag hade inte rätta verktygen. Nu duger det till att sitta på – men det vore roligt att kunna bereda. Slaktar du själv?

  6. Lisa Manfredsson

    Svar till Annica (2012-02-03 14:29)
    Jag och min syster i Hjuken har kaninerna tillsammans och vi hjälps åt vid slakten också. Nog ska vi prova att bereda och om det inte blir bra får vi skicka till någon som kan.

  7. rebecka

    Åh vad roligt med fler som har kaniner för husbehov! Jag har just fått mina första kullar. Om det finns möjlighet så kommer jag hemskt gärna på studiebesök och ser hur man slaktar irl. Har bara sett över nätet omen vill ju helst ha vart Me ”på riktigt” också innan det är dags för att slakta själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.