”Calcuttabrutta” i luren!

Riiing, säger telefonen och jag kollar som vanligt vilket nummer som visas. Skyddat nummer. Jaha, nu är det någon telefonförsäljare igen som jag får avvisa.

-Lisa, svarar jag, och genast börjar en "calcuttabrutta" prata på engelska.

Hon talar snabbt och hackigt, det jag hinner uppfatta är; Windows, computor och virus, a very bad virus. Hon ser alltså att min dator blivit infekterad av ett mycket dåligt virus som kommer att förstöra min dator.

Jag som fortfarande ligger i sängen, långt från min stackars avstängda dator som nu tydligen fått ett virus under natten. Hm, kan det vara fågelinfluensa eller vinterkräksjuka? Lite orolig känner jag mig plötsligt men kvinnan i luren vet exakt hur jag ska hjälpa min dator. Hon erbjuder sig att guida mig till den snabbaste hjälpen bara jag startar upp den.

Visst är det fantastiskt att någon jag inte känner ringer och påtalar sjukdomstillståndet på min dator (som jag själv inte sett) och vill erbjuda sina tjänster helt gratis!

Nåja, oron som jag känner är inte bara för min dator utan för personen som ringer. Vem är hon och varför/hur vet hon att just min dator är sjuk. Hon ringer från Stockholm påstår hon och väntar gärna i luren så jag kan starta min dator och bli guidad till virusfri dator.

Jag ringer min webmaster (en av mina älskade söner) och frågar om "calcuttabruttan" verkligen vill hjälpa mig utan betalning. Han skrattar lite och säger att den guidningen innebär att hon kommer att få tillgång till alla mina uppgifter jag har där.

Oron bekräftades alltså och gratis skulle inte bli för kontonummer och annat skulle säkerligen utnyttjats av ett annat slags virus, "Tömmakontonvirus".

Det blev ingen guidning på min dator och jag hoppas att "calcuttabruttan" inte får napp hos någon annan heller.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.