Alla muskler får sitt!

Dagens bravader känns som ett lyckat workout-pass!snöängel

 Att spänna fast tegsnäsarna, med kameraväska på ryggen och fyra förväntansfullt hoppande hundar, kan få en ur balans på många sätt. Vi skulle ut på en skidtur, jag och hundarna fast det va ca -18 grader.  Fingrarna ville nästan fastna på spännena och det gällde att remma fast snabbt och på med handskarna. Det blev Martins skidor idag för dom stod närmast, lite långa men det var ju stavarna också ;-).

Solen var just på väg ned och visade en vacker orangeröd horisont. Jag skulle inte vara ute länge men hundarna behövde få ha lite kul i snön.

Från min gård sluttar det lagomt ned till stora vägen, åkern bredvid är stor och bra för hundarna att tumla runt på. Lättad och med allt på plats skidade jag nedför gårdsvägen där min far snöröjt med slungan, glatt och fint.  Oj då, alldeles för glatt, för skidorna tog plötslig farlig fart, och dom som har tegsnässkidor vet hur svårt det kan vara att stanna. Ingen bil i sikte från något av hållen på stora vägen och jag förmodade att jag skulle klara plogkanten och komma ut på skoterspåret. Ack vad jag bedrog mig!

Traktorspåret efter snöröjaren fick min lekamen ur balans eftersom de alltför långa skidorna inte gick att styra. Benen guppade snabbt i otakt, likväl som allt annat, och moder jords dragningskraft omfamnade mig i ett moln av pudersnö. Hundarna var inte sena att undsätta sin matte som låg på mage med utfläkta armar, ben, skidor och stavar samt med kameraväska på ryggen.

Inte kan jag säga att jag blev direkt munter över hjälpen. Glasögonen som jag klarat från snön fick nu sitt snödopp liksom mössa och halsduk som jag stoppat så väl innanför jackan. Skam den som ger sig, tänkte jag, upp på benen igen och borsta av  det värsta, nu åker vi!

Jag kände inte av kylan för jag hade fullt upp att ta mig fram på skidor i den djupa snön.  Hundarna skuttade runt och hade roligt. Jag var också väldigt nöjd då jag kom hem, fast det inte blev någon lång skidtur. Att åka skidor i två dm nysnö får benmusklerna att jobba.

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.