Lugn påsk med sol och skare

Vackert väder för en tant att ta skotern ut på färd med hundarna. Nu är det skare och skotern ska väl hålla sig uppe på snön när den nu till och med bär älgarna.

Tack och lov för Jonas Ögren som markerat ordentligt vid Fulbäcken som var öppen. Ve och fasa om jag kört ned där. Nu fick jag göra en liten runda men kom galant över (på vägen tillbaka tänker jag inte tala om vad som hände).

Lystra står här framför sin son Riesen. Hon brukar vara den som ligger i täten men sonen har förvånansvärt lång steglängd och ett frånskjut som bäddar för konkurrens med modern.

Den duktiga Lystra fick ett eftersöksjobb på en skadskjuten räv för några dagar sedan. Måste bara tala om att jag är en mycket stolt matte. Hon lokaliserade gömstället, rapporterade tillbaka till mig och visade tydligt att jag skulle följa henne. Väl framme gjorde hon ett utfall mot ett hål i snön och räven högg tillbaka och fräste, Lystra backade och gick undan. Jag fick göra pinan kort för den skadade stackaren medan Lystra höll sig vid min sida. En eftersökshund är guld värd!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.