Shotgun Lisa, mötte hon ”Laura Croft”?

Floda 2012-06-06 kl 04.00 och så här såg lägerelden ut som fick värma deltagarna denna något kyliga natt.

Ni kanske tycker att jag tjatar eftersom jag återigen skriver om evenemanget "the Venustransit" men ibland kommer viss information lite senare än man önskat.

Som jag beskrev tidigare fanns det människor från olika länder som deltog och detta är ca hälften av dom. En brokig blandning av kunskap inom konst och vetenskap mm, med en längtan att besöka det exotiska Sverige, Västerbotten, Umeå och faktiskt Vindelns kommun (lägerelden brinner där).

Alex, en av de besökstrogna i Floda, mötte mig då jag kom och presenterade mig för gruppen.

-Hey everyone, this is Shotgun Lisa!

En tant i sina bästa år med läderhatt, storstövlar, jägarjackan och ryggsäck med kaffe och mackor, fick rungande applåder och hurrarop. Mina kinder blossade och jag blev lite överväldigad.

Shotgun Lisa är mitt alias i Floda pga att jag åtskilliga gånger mött människor anknutna till Floda31 när jag varit och jagat med mina hundar. Kul alias och jag har absolut inget emot det smeknamnet.

I väntan på att molnen skulle skingras och solen skulle visa sig med Venus mot solskivan fick vi både höra skönsång och delta i lekar. Många pratstunder på engelska blev det också, helt naturligt språkval eftersom det var olika nationaliteter på plats.

En ung kvinna med vackert rödmålade läppar kom fram och började intervjua mig om mitt intresse för jakt och tillvaratagande av djuren jag skjuter. Hon visade stort intresse men medgav att hon aldrig skulle våga sig ut i skogen ensam. För mig var det inga problem, menade hon, jag hade ju vapen med mig till skydd.

Hon var själv född och uppvuxen i London så det är ju förståeligt. Jag skulle nog ha lika svårt för att bara bege mig ut på egen hand i en storstad som London, där jag ser många faror.

Visst är det kul när unga människor kommer fram och vill prata med en, fast man är medelålders och har så annorlunda intressen.

Ett par veckor senare så besökte jag Floda igen och fick då veta att en av deltagarna hette Karima och var modell för Laura Croft.

Ooops!!!!?

Här hade jag alltså stått och samtalat med….. en fotomodell alias Laura Croft.

Lite skillnad på våra klädstilar i våra alias måste jag medge efter att ha tittat på foton av Karima, poserande som Laura Croft (inga storstövlar där inte).

Tänkvärt!

Jag mötte en trevlig ung kvinna som samtalade med mig, en medelålders kvinna, om våra olika liv och intressen. Men det kunde ha varit jag som mötte en supermodell och velat ha foton och autograf. Nu visste jag inte vem hon var vid tillfället och det är jag på något sätt tacksam för. Vårt samtal blev nog bättre utan att jag visste men nog undrar jag vad hon fick för tankar om Shotgun Lisa?

2 kommentarer

  1. Lisa Manfredsson

    Svar till Armin (2012-06-28 17:26)
    Den som vet hur Karima ser ut i verkligheten kan nog hitta henne på mitt foto ;-)!
    OBS! Hon har inte på sig sin Laura Croft-klädsel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.