Funderar på att sätta pränt på…

Av , , 3 kommentarer 13

Allt som hänt mig som har lett till där jag är nu. Jag vet inte om det är en bra idé dock medan jag fortfarande ligger inne med tanke på allt som jag kommer att berätta… dom som jag talar om kommer ju då att veta vilka dom är och vilka fetfel dom gjort..

Så ni får bestämma. Ska jag berätta historien om vad som hände mellan 1 oktober och nu?

Väncirkel

Av , , Bli först att kommentera 1

Det är ett fantastiskt sätt att hålla kurs när man inte är så många. Och jag börjar en väncirkel ikväll kl. 18:30 på rehab/stroke avdelningens konferensrum så om ni vill gå kurs i smyckestillverkning. Kom dit! Första gången brukar vi gå igenom vad eleverna vill göra, sedan får dom skaffa in material, och sen kör vi 😀

 

Det finns gott om plats kvar om nån vill ha en hobby som är meditativ och som dessutom ger er egna smycken som ingen annan har 🙂

Bakslag…

Av , , Bli först att kommentera 6

Mina sår har fått bakslag, flera stycken faktiskt…. får veta att det är ett under att det inte skett tidigare men det gör inte besvikelsen något bättre. Tack och lov för vänner som kan komma att distrahera en.. För seriöst så trodde jag att jag skulle förlora foten.

I en sal på lasarettet

Av , , Bli först att kommentera 5

Där de vita sängar står….

 

Jo jag är kvar och utöver det faktum att jag är förkyld så har jag lyckats med att få mitt livs första spricka i ett ben…. I lilltån för att vara exakt.

Jag fick hem de nya färgerna i seedbeads idag och imorgon kommer en gravyrpenna, givetvis har jag beställt brickor att gravera på men den klarar trä, glas, keramik och metall så jag ska nog öva lite till dess att brickorna kommer 😀

 

Jag satt och sjöng lasarettsvisan härom kvällen och en av de andra patienterna sa att han njöt av att höra mig, att jag hade så mjuk röst… och gudarna ska veta att jag saknar att sjunga.. Man kan ju bara önska efter någon som kan spela akustisk gitarr.

 

Iom. lilltån så har ju träningen att gå avstannat och jag tränar kondis och muskler istället, sådant som man kan göra sittande. Längtar till dess att jag kan gå igen men jag vill inte sabba det mer och göra så att frakturen flyttar sig så det får gå med d3en sittande träningen.

 

Från en väldigt tyst avdelning, godnatt

Vinterrea!!!!

Av , , 2 kommentarer 5

I min etsybutik har jag en 20% rea som jag kallar vinterrea. Man använder bara koden WINTER20 när man checkar ut

Jag har denna rea för att jag kommer att behöva köpa en del, väldigt dyra, hjälpmedel för att mitt liv ska gå smidigare. Och för att kunna köpa mattor och blommor till mitt hem som min syster har tagit hand om på ett sådant fantastiskt vis, hon och mamma har verkligen gjort mig en stor tjänst med hjälpen dom har gett mig.

Jag skulle aldrig klarat mig utan Ulrika heller, ovärderlig kvinna det där.

 

Men när jag kommer hem behöver jag färg, liv, syre… vad som helst som kan styra bort alla månader på sjukhus..

Ok, ärligt…

Av , , Bli först att kommentera 3

Utöver det faktum att jag verkligen vill hem, inte innan jag är kapabel dock, så är jqag skitskraj.

Hur ska jag kunna gå och handla? Hur ska jag som är ostadig som det är kunna städa? Alla dom där vardagliga sakerna som många glömmer är konstant i mina tankar.

Jag sover inte men det har inget med hur jag ska klara mig sen när jag kommer hem… snarare så är det det förflutna som ligger och pyr och kommer fram när jag sover…

Jag önskar att jag kunde få sova en hel natt snart… mina ögon går i kors och det är mindre bra för träningen…

Snart fyra månader…

Av , , Bli först att kommentera 2

Jag har inte bloggat på väldigt lång tid, dels för att jag inte uppskattar formatet på wordpress och dels för att den 7:e oktober åkte jag in på sjukhus. Döende.

Sedan dess har jag legat här. Jag försöker sakta komma tillbaka till en vardag men det är svårt när man har skurit bort större delen av smalbenen och trasplanterat hud från låren som sen i sin tur blev infekterade.

Om jag kunde lägga in bilder på den gemensamma datorn skulle jag med bilder visa min 4 månader lång resa men som det är nu så kan jag inte göra annat än att svara på frågor till dess att jag kommer hem.

Sista dagen

Av , , Bli först att kommentera 1

Idag är sista dagen som man kan rösta, jag önskade att få röster så att jag kunde visa att människor med bokstavsdiagnoser faktiskt kan. Att rösta tar ca 1 minut men trots det så är rösterna för låga.

Fick veta varför jag inte får röster från många av mina pärlvänner som finns över världen… Patetiskt egentligen.. Eftersom jag inte är ”Stor” och ”superkänd” så får jag inte rösterna från dom som är stora och superkända… Jag kan inte förstå varför, jag är inte direkt ett hot mot dom.

Hopp, förtvivlan och drömmar

Av , , Bli först att kommentera 1

Mitt hopp är att jag ska vinna så att jag får visa mina smycken på catwalken under Umeå Fashion week. Det skulle vara en otrolig chans och något som kan öppna dörrar för andra OOAK pärlare i resten av världen. Det tar några sekunder av ert liv och och kan ge en framtid till inte bara mig.

 

Min förtvivlan är att jag vet hur illa sjukvården är och nu är den på väg att bli ännu sämre. Stormöte på måndag… Man kan bara hoppas att saker och ting reds ut.

 

Mina drömmar är att se mig och andra pärlare kunna ta steget in i modeindustrin, vi förtjänar inte att vara gömda på våra egna mässor och i våra egna tidningar. Andra behöver få se att det finns andra alternativ än namnsmycken eller några metallbitar ihopsatta och bankade på.

Att sjukvården prioriteras och att dom inser att om dom släcker lamporna i idrottshallen så kan dom spara en slant… Dessutom så finns det en hel del gott att säga om LED belysning men jag blev bara avfärdad när jag öppnade munnen om det.

 

Så, jag hoppas, är rent förtvivlad och jag drömmer fortfarande om en bättre värld. Åtminstone del lilla bit som jag kan hjälpa påverka.

God morgon allihop