Ambulans och vård, inte en rättighet i inlandet

Jag må vara rödsosse och ska tydligen acceptera och hålla med mina partikamrater men så är inte fallet med mig, jag har min egna åsikt och kommer alltid att uttrycka den.

 

Det som nu är på väg att ske är en del av avlivningen av inlandet. Om ambulanserna i Åsele och Malå tas bort och akutmottagningen i Dorotea läggs ner så kommer innevånare och turister att dö som flugor.

Umeå kommun och då Lennart Holmlund har valt att bygga ut staden, lägga miljoner om inte miljarder på att få Umeå till kulturhuvudstad, och senare huvudstad i region norr. Dom, precis som alla andra kommuner har tagit pengar från landsting, skola och andra sociala instanser för att tydligen har kostnader ökat. Men var? 

Lycksele har inga permanenta läkare på Vårdcentralen, psykiatriska kliniken har knappt några  permanenta läkare. Tydligen ska det vara billigare att hyra läkare än att ge någon ett heltidsjobb. Om man räknar på det ser man att dom har fel.

Nu ska dom ta ifrån Åsele och Malå ambulanserna…

Var ska pengarna gå? Om det är till för att putsa upp Umeå som självutnämnd huvudstad så är ju skammen otänkbar.

Ingen i Umeå har behövt vänta på ambulans i 75 minuter om dom lämnat rätt adress.

 

Om pengarna i västerbotten verkligen är så tajt så finns det vissa saker man kan göra. Umeå kan lägga sina miljardprojekt på is till dess att det faktiskt finns pengar. Eller… Gud förbjude, sänk politikernas apanage.

Dom som sitter på ledande poster borde se till sitt län istället för sin plånbok.

 

2 kommentarer

  1. Veronica Jonsson

    Svar till Lisbet Olofsson (2011-11-04 08:55)
    Jag blir som politiskt intresserad och semiaktiv rent utsagt förbannad när jag ser hur kommunalpolitikerna fördelar pengarna. Kuststäderna gör ju givetvis sitt bästa för att förstöra inlandet. Deras ekonomi skulle inte se särskilt bra ut om vi i Lycksele satsade på vår stad och gjorde den till den handelsplats som den var tidigare.
    Numera så läggs det inga resurser på att utveckla Lycksele tex. snarare så förlorar vi butiker. Umeå och Skellefteå är dom stora vinnarna eftersom tom. Lyckseleborna far dit och handlar.

    Mer satsningar på inlandet är min åsikt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.