Vissa gillar tydligen rävsaxar

Verkar som det är svårt för många att förhålla sig Sverigedemokraternas intåg i riksdagen. Det är emellanåt på en sådan bedrövlig nivå att jag känner mig nödgad att skriva ett blogginlägg.

Aftonbladet till exempel använder sig av en nej till rasism kampanj för att protestera mot Sverigedemokraterna och säga ja till mångfald. Nog för att tidningen sedan tidigare bör rannsaka sig själv på det sätt man gynnat SD:s martyrskap konsekvent genom valrörelsen, men nu tar man upp kampen för mångfalden.

I Umeå och på andra arrangerades det torgmöte mot SD i riksdagen(varför dessa inte hölls innan valdagen kan man ju fundera över), och på facebook kan man skriva följande text i sin statusuppdatering:

"Dina bokstäver är latinska. Dina siffror arabiska. Din demokrati är grekisk. Din pizza är italiensk. Din kebab är turkisk. Din alkohol uppfanns av en iranier, och du älskar att åka till Thailand. Din favoritrappare har afrikanskt påbrå och han den där roliga på TV är kurd. Din landslagskapten är bosnisk. Visst vore livet …tråkigt utan invandrare, Sverigedemokraterna? Lägg det här som status om du inte stödjer SD"

Jag vet inte hur många gånger vi vill trampa runt i en rävsax. Över 5% av svenska folket har röstat på Sverigedemokraterna. De som gjort det vill visa sitt avståndstagande mot invandringspolitiken och vi möter dem genom att säga goddag yxskaft, mångfald är bra vet du inte det lille vän?

Nu måste vi vakna och ta tag i detta. Till skillnad från Sverigedemokraterna tror jag inte på att invandrarna i sig är problemet. Problemet är snarare att samhället tillåter klassklyftor i invandringens spår fortplantas år efter år utan att något görs. Bara en sån sak som att ha rätt att få sina erfarenheter och betyg validerade, är ett problem beroende på vilket land du kommer från. Det finns inte ens en nationell valideringsmyndighet som garanterar den enskildes rätt till en rättvis överprövning.

Så länge vi fortsätter med att inte lösa samhällsproblemen och hellre rabblar mantrat mångfald är bra så kommer SD stärkas.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se