Fler agerar mot Jomshofs hat mot muslimer

Som jag skrev igår så försöker Sverigedemokraterna återigen via Richard Jomshof att sabotera den svenska NATO-ansökan och sprida hat mot muslimer.

Även om den politiska arenan varit ovanligt tyst över Jomshof spridning av hat och splittring så finns det andra som agerat. Svenska kommittén mot Antisemitism(SKMA) gör ett uttalande på sin hemsida där man kräver att regeringen agerar mot SD:s antimuslimska hets.

Även judiska ungdomsrådet skriver att Jomshofs förslag att förbjuda islamiska symboler ”lyckas vara islamofobskt och relativisera förintelsen på samma gång”.

Det är alltså ordförande i Sveriges justitieutskott och ansvarig för beredning av lagförslag som tillåts av regeringen Kristersson gång på gång agera så här. Jomshof är en säkerhetspolitisk risk och uppenbart omogen sitt uppdrag. Han måste lämna sin post.

6 kommentarer

  1. HERMAN

    Säkert fler som är utless på sossarnas ständiga hatretorik mot SD.
    SD är emot den muslimska läran och hur den utövas .
    Problemet är att det är en politisk religion som skapar osämja och konflikter i vårt land.
    Vårt samhälle kan inte leva efter lagar från 1500 talet.

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Svårt att se på vilket sätt det är hatretorik att påpeka att Jomshof beter sig olämpligt.

  2. brorson

    Anledningen till att jag skriver så mycket på M- och SD-bloggar är att jag tycker att de partierna har en bra politik, som kan bli ännu bättre. Stöd, kompletterat med egna förslag. När S lägger fram bra förslag, ska S stödjas på samma sätt. Och nu gäller det förslaget från S om en generell arbetstidsförkortning. Det var på tiden. Och det är beklämmande med vilka nonsens-argument de borgerliga parterna och SD avfärdar förslaget. De kan tydligen inte skilja mellan arbete och arbetstimmar. En generell arbetstidsförkortning ställer emellertid hela arbetsmarknadspolitiken inför stora prövningar, som jag redogör för i en separat kommentar, som ursprungligen var avsedd för en annan blogg.

    Om det aktuella ämnet, Jomshofs övertramp, kan jag bara säga. att det var droppen som fick bägaren att rinna över. Jag kommer inte att rösta på SD i nästa val. SD har många bra idéer, men det räcker inte, när man har ledande företrädare, som inte kan sätta gränser för sig själva, vad som är lämpligt i den position man har. Joshof är SD:s Sara Skyttedal. Ni vet, tjejen som skulle testa gränsrerna för vad som kan anses lämpligt för en politiker, som representerar ett parti, som har många väljare inom frikyrko- och nykterhetsrörelsen.

    Mig veterligt har hon inte gjort något olagligt. Hon har velat att cannabis ska tillåtas i Sverige, och har som argument sagt att hon själv använder cannabis, men bara i länder där det är tillåtet. Och hon har firat en valseger med att supa sig berusad och hamnat i en säng med två män – inte olagligt. Och har sju år senare påstått att en tredje man har tafsat på henne. Många tvivlar på att det är sant, och om det är sant, var det verkligen den utpekade mannen? Hur hade media -och andra partimedlemmar – reagerat, om samma sak hade utspelats under en socialdemokratisk valvaka?

    Testar gränser, det är just vad Jomshof gör. Och det jag reagerar mot, är inte att han eventuellt har äventyrat Sveriges Nato-ansökan. Det gör mig ingenting, eftersom jag tycker att Sverige borde fortsätta med neutralitetspolitiken. Och dessutom tycker jag att det är att blanda äpplen och päron. För det första tycker jag att det är fel att i onödan göra andra människor, som inte har gjort något ont, ledsna. Och för det andra, tycker jag inte att svenska ateister ska tolka Koranen, talar om för muslimer vad som är ”rätt” islam.

    Han säger ju faktiskt att de extrema islamisterna. de som förordar våld och t.o.m. mord, har tolkat rätt. Det underlättar ju extremisternas värvningar bland unga muslimska män med problem med sin etnisk-religiösa identitet .Om man vill ha sagt att vi måste bekämpa våldsbejakande extremism under religiös täckmantel, bör man tänka sig för vad man säger, Man ska inte testa gränserna för vad yttrandefriheten tillåter. Det är inte hans uppgift som ordförande i justitieutskottet. Här kan man tala om ”armlängds avstånd”.

    Det är ju ändå en skillnad mellan en oberoende debattör och en person, som har ett direkt inflytande över lagstiftningen och förväntas bedöma nya lagförslag på ett objektivt sätt.

  3. brorson

    Det har inte skett någon väsentlig förkortning av den lagstadgade arbetstiden sedan 1970 (max arbetstid för heltidstjänst). Detta skapar orättvisor, särskilt mellan lågavlönade arbetare och högavlönade tjänstemän, som gärna vill upprätthålla denna klasskillnad och därför motsätter sig en lagstadgad kortare arbetstid. Införandet av den femte semesterveckan medförde svåra bemanningsproblem i verksamheter som måste pågå hela året samt försämrad service, när tjänstemän tar ut långa semestrar.

    Ansökningar som kommer in runt midsommar leder inte till beslut förrän under hösten, eftersom handläggarna har semester under sex, sju eller åtta veckor. Ansökningar som kommer in strax efter semestranra blir liggande lika länge, etc. Bovar, som haffas under högsommaren blir inte dömda förrän under senhösten, eftersom domarna har semester, med överfulla häkten som följd. Och de vaktas av orutinerade semestervikarier. Anmälda brott blir inte utredda, medan de kan utredas. Akuta sjukdomar blir inte behandlade förrän de blivit kroniska och patienten måste sjukpensioneras. Etcetera, etcetera.

    Med detta sagt behövs både en lagstadgad max arbetstid och en lagstadgad semestertid, max antal tillåtna sommarveckor, Arbetstidslagen drar också med sig mycket annat, såsom skolterminerans längd och antal lektioner per vecka. Sverige bör helt stoppa EU:s idiotförslag om minst elva timmar dygnsvila. Detta ger ju orimliga bortkastade lediga timmar på borta-ort för trafikpersonal samt minskad veckoslutsledighet. Vilket är särskilt illa för veckopendlare, ex-vis norrlänningar med arbete i södra Sverige.

    Jag har f.ö. själv haft industriarbete med femskift dygnet runt sju dagar per vecka, vilket gav en genomsnittlig veckoarbetstid på 33,6 tim / vecka, 8 tim per arbetspass, med långa sammanhängande ledigheter varannan vecka. Med heltidslön. Därmed sagt att en lagstadgad max-arbetstid för en heltidstjänst, inte hindrar kortare arbetstid med heltidslön enligt kollektivavtal. Men detta kräver naturligtvis arbetsgivare, som inte säger blankt nej till kollektivavtal.

    Viktigt att bevaka att personal, som redan har kortare arbetstid som heltidstjänst än 40 tim / vecka inte med automatik får kortare arbetstid, med samma procent som den lagstadgade arbetstidsörkortningen. Å andra sidan kommer en del deltidstjänster komma motsvara den nya heltiden, varför den personalen får höjd veckolön men ingen kortare arbetstid. Principen kortare arbetstid med bibehållen lön, förutsätter givetvis ökad andel arbetande bland personer i arbetsför ålder. Vilket kräver minskad – inte ökad – arbetskraftinvandring. Jag föreslår följande:

    1) Den lagstadgade max-arbetstiden för heltid sänks från 40 till 38 tim / vecka.
    2) Ny normalarbetstid (om inte annat överenskoms genom kollektivavtal) blir 9 tim / dag under fyra dagar samt 4 tim under en dag per vecka.
    3) Skolans höst- och vårtermin blir lika långa genom tidigare start av höstterminen samt 4 tim skoldag varannan lördag, vilket kommer att ge lika många lektioner under åtta skolår som nu under nio skolår.
    4) Detta leder till att barn börjar skolan under första terminsstart sedan barnet fyllt sju år, vilket ger minskad skillnad i skolmognad mellan tidigt och sent födda.
    5) Det leder också till minst ett år tidigare arbetslivsdebut för de unga, oavsett utbildningsnivå, vilket ger fler år före pensionsåldern.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se