Vad sa jag om SD?

I ett inlägg på bloggen den 4 oktober förklarade jag att Sverigedemokraterna(SD) kommer att placera sig i högerfållan i riksdagen. Detta är nu också vad som skett. TT:s granskning av samtliga 289 voteringar fram till den 18 mars 2011 så röstar SD med regeringen i 72% av fallen. I blockskiljande frågor där SD har en vågmästarroll så röstar man i 94% med alliansen regeringen.

Det känns trist att återigen behöva påminna om vilket parti Sverigedemokraterna är. Det här är ett främlingsfientligt parti med sitt ursprung i den nationella rörelsen och som har en tydlig högerpolitisk profil i sin övriga politik. Jag har under ett par år följt SD men detta borde egentligen inte vara en nyhet för någon. Tyvärr finns de de som i sina analyser av partiet vägrat granska partiets politik mer än den främlingsfientliga delen. Exempelvis Mattias Larsson(c) kommenterade mitt inlägg i oktober så här:

"Ser att Socialdemokraten Andreas Lundgren snabbt är ute på sin blogg och klassar in Sd i "högerfållan" det är felaktigt, Sd är ett intollerant främlingsfientligt parti med ett partiprogram som är en veritabel buffé med förslag från alla olika håll. Däremot är det ju tacksamt för Lundgren och andra S debattörer att genom att klumpa ihop dom med Alliansen försöka "svärta ner" regeringen. "

Nu visar verkligheten något annat.

 

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Kloker

    Har du aldrig tänkt på att det visar att SD i mångt och mycket röstar för de kloka förslagen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se