Jimmie Åkesson i hard talk

Se det här klippet med Jimmie Åkesson i BBC:s hard talk. Det är ett långt klipp men det ger en inblick i Sverigedemokraternas syn på invandring som ofta missas i de korta klippen från debatter och intervjuer.

Åkesson säger återigen att religionsfriheten ska inskränkas. Offentligt anställda ska få bära kristna symboler men det är inte okej för andra religioner. Åkesson menar att eftersom Sverige varit ett kristet land så ska den religionen ges en särställning. Den svenska staten är emellertid numera skild från svenska kyrkan men Åkesson ger inget svar på hur länge kristendomen ska ges en särställning.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se