Kommer partiledningen strunta i norrlänningarna? (S) i Umeå backar Erik Bergkvist

På fredag fastslår partistyrelsen listan till EU-parlamentsvalet 2024. Uppgifter cirkulerar i media om att nuvarande EU-parlamentarikern Erik Bergkvist(S) petas och att norra Sverige ska lämnas utan representation. Stämmer det så är det ett enormt misstag.

Norrlänningarna är belästa, ogillar vi att bli lurade av överheter och har ett gott minne. Här röstar man generellt vänster för att man vet hur det ligger till och inte går på bondfångeri från högermän och rasister. Att i detta läge när norrlandskusten bär hela den gröna omställningen peta vår EU-parlamentariker vore ett stort misstag.

Blir detta fallet får vi helt enkelt driva opinion mot partiernas missgynnande av norr. Till skillnad från Lennart Holmlund tror jag inte ett dugg på att det inte blir ”go i valrörelsen”. Tvärtom blir det då att kavla upp ärmarna och skicka ett tydligt meddelande till huvudstaden att nu räcker det med det koloniala synsättet partierna gång på gång visar upp mot norra Sverige.

Vår hembygd är inget råvaruskafferi och norrlänningarna är inte lättfintade.

I förra EU-valet lyckades samtliga partier utom (S) med bedriften att inte placera en enda norrlänning på valbar plats. Detta haveri straffade sig rejält, då människor inte är dumma utan röstade på Norsjösonen Erik Bergkvist(S) och andra norrlänningar på listorna. Men minnet är uppenbart extremt kort.

Först har du en regering som inte lyckas välja ut en enda minister som bor norr om Dalälven. Går detta nu igenom och (S) tappar bollen så riskerar över 1 miljon människor stå utan vettig representation i EU och regering.

Socialdemokraterna i Umeå står helt bakom vår EU-parlamentariker Erik Bergkvist(S). Självklart ska befolkningen i våra län ha en vettig representation. Tänker partiet strunta i detta så kommer man få rejäla problem.

En kommentar

  1. Björn

    Eriks kompetens verkar det inte vara något fel på när man läser hans meritlista i alla fall. Då uppstår ju genast frågan om han inte följer partipiskan och därför anses obekväm? Har ingen kunskap om hur han har argumenterat och röstat i enskilda fall i Parlamentet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se