Operativa teamet ska vara kvar

I dagens VK och Västerbottensnytt rapporteras att operativa teamet vid Ersängsskolan ska avslutas. Det stämmer inte riktigt.

Det är riktigt att projektet avslutas men nu väntar beslut i nämnderna om projektet ska permanentas. Jag vill med anledning av debatten därför redan nu lämna besked om hur Socialdemokraterna ser på detta.

Jag och För- och grundskolenämndens ordförande Moa Brydsten(S) är helt överens om att Operativa teamet ska finnas kvar. Dessutom vill vi också titta på vidare på hur det kan utvecklas till fler skolor. Hur detta ska utformas kommer vi återkomma till när nu projekttiden upphör. Sen är det djupt olyckligt att andra besked verkar ha gått ut. Vår politiska hållning har hela tiden varit att värna det förebyggande arbetet i de tuffa besparingstider som är, och det är också direktivet som gått ut – freda det förebyggande arbetet!

Det kan vara värt att nämna att både jag och Moa var två av de drivande i att få det operativa teamet på plats. VI är måna om att detta blir kvar och att barnen på Ersboda har ett gott stöd till att klara skolan.

Vi återkommer till Individ- och familjenämndens sammanträde den 20 december med yrkande.

2 kommentarer

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Ett stöd för att eleverna ska klara skolan och hjälper till en meningsfull fritid, bygger förtroende till föräldrar och erbjuder stöd till familjer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se