Svälten av civila palestinier i Gaza är medveten politik

Det ser på CNN:s sändning ut som så prickar som rör sig. Men det är inte prickar, utan desperata Gazabor på jakt efter mat för att barnen inte ska svälta ihjäl. Idag har över 100 dött och många hundra skadats då civilbefolkningen desperat försökt få hjälp från lastbilar med förnödenheter.

FN räknar nu med att 600,000 Gazabor befinner sig i svält. Hela befolkningen på strax över 2 miljoner är enlig FN nu helt beroende av nödhjälp för att överleva för dagen.

Det här är inte resultatet av någon svårighet att få fram mat och vatten. Tvärtom är det fullt möjligt i kriget mellan Israel och Hamas att lindra lidande för civilbefolkningen. Men det som skett de senaste 5 månaderna är en medveten politik från Israel att utlösa svält och kaos, där nödbistånd har begränsats.

Att ge sig på civilbefolkningen är krigsbrott. Detta sker med västvärldens goda minne. Vår egen regering har varit minst sagt senfärdiga att agera mot detta skamliga övergrepp på civila.

Och på bilderna ser vi nu resultatet. Oavsett om det visar sig senare att offren i dag kom som en följd av israelisk militär som öppnat eld, eller döda i det kaos som uppstått så är det en direkt följd av att det palestinska folket håller på att svälta ihjäl. Lag och ordning bryter nu samman när biståndet strypts till hälften jämfört med januari.

Så här långt har 30 000 palestinier dödats sedan kriget inleddes. Den siffran kommer nu att stiga snabbt när detta mördande tillåts fortsätta. Krav måste ställas på Israel att upphöra med plågandet av civila.

4 kommentarer

 1. Basic Rules

  Här håller jag med dig.
  Varför får Israels systematiska krigsbrott få i stort sett passera utan medias, tex VK:s avslöjande av dessa förbrytelser. 30 000 döda varav ca 15 000 barn !! 😠
  ”Frikortet” är för evigt förbrukat !

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Är man demokrat så måste man fördöma övergrepp mot civila oavsett vem som begår dem.

 2. Arbetare

  Det rullar hela tiden in lastbilar med förnödenheter från Israel , såväl före Hamas massmord på judar som efter , problemet är att det mesta försvinner i islamisternas giriga händer .

  Är det ingen som frågat ”palestinierna” varför de slog sönder växthus , solceller och bevattningsanläggningar när Israel gav bort fungerande verksamheter till dem ?

  Vill de ha ett slut på bombardemanget är det ju bara att släppa gisslan , eller hur ??
  Tills dess får ”palestinierna” ta konsekvenserna av sina handlingar på samma sätt som det tyska folket fick under andra världskriget , så fungerar det i världen .

  Överallt får folket ta smällen medan ledarna skor sig , i det här fallet sitter de tydligen i Dubai och smörjer kråset med våra skattepengar i fickorna …..

  • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

   Att bomba civila är ett krigsbrott oavsett inblandade och stridande parter. Likadant är det ett brott att använda civila som sköldar. Att Israel begått övergrepp i detta krig är helt uppenbart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se